“Urime ditëlindjen e pavarësissë të gjithë fëmijëve, nxënësve, studentëve, mësuesve dhe akademikëve punëtorëve, diasporës shqiptare…Urime ditëlindja për Kosovën, urime ditëlindja për shtetin e Kosovës dhe secili qytetar i Kosovës, secila familje kosovare duhet ta festojë me krenari të madhe këtë ditë historike për vendin tonë, këtë ditë të gëzimit, të krenarisë, të vlerave, të respektimit të së kaluarës sonë të lavdishme. Pavarësia nuk po kthehet mbrapa, por lobimi duhet vazhduar bashkë me kthimin e imazhit..” thuhet në urimin e lideeit të AAK-së nga Haga z. Ramush Haradinaj i cili e trrfansmeton popullit të Kosovës përme s agjencisë sonë informative “Presheva Jone”  duke shtuar se përvjetorin e radhës të katërtin padyshim do ta festojmë të gjithë bashkarisht së bashku. isntuitucione dhe liderë gjithë bashkarist  me një Kosovë me të avancuar, me imazh më të mirë dhe më afër Bashkimit Evropian dhe NATO-s

Hagë, 17 shkurt / AIK-Presheva Jone

Të enjten, pra sot shqiptarët dhe mbarë qytetarët e Kosovës kremtojnë tre vjetorin e pavarësisë, e cila u shpall më 17 shkurt të vitit 2008, nga Parlamenti, me mbështetjen amerikane, të Zvicrës dhe vendeve kryesore të BE-së. Në të gjithë Kosovën sot edhe pse ende pa insitucione te konsliduara atmosfera e festës ndjehet anë e kënd Kosovës madje edhe përreth saj në tokat shqiptare si dhe në diasporën shqiptare…Ky përvjetor padyshim se do të ishte edhe më madhështor sikur të kishte institucionet e veta dhe gjithë liderët e saj që luftuan  kush me diplomaci e kush me pushkë për pavarësinë e Kosovës. Jo rastësisht thuhet se të mirët gjithnjë mungojnë në ditë të mira..kështu sot ndihet mungesa e madhe e presidenti histroik të Kosovës Ibrahim Rugova, arkitektit te paveresise. Kjo mungese e madhe vërehet  dhe ndihet edhe për Ramush Haradinaj. Mungesa Haradinajt këtij trimi të madh, sot për te kremtuar bashkarisht ndihet jo vetem për Trimin e vogël dhe famijen Haradinaj, por edhe në partinë e  tij  si dhe në mbarë Kosovën dhe ndër shqiptarët..

Në këtë ditë të madhe për Kosovën, Kosova nuk e ka harruar Ramush Haradinaj i cili kishte bërë dhe dhënë shumë që shqiptarët sot sikurr në ketë përvjetor të jetojnë të lirë dhe të kremtojnë me flamuj ditën e shtetit të Kosovës. Në këtë përvjetor të tretë ish-kryeministri i Kosovës ish-komandanti i UCK-së, ish-komandant i TMK-së dhe lideri i AAK-së nuk ka harruar Kosovën e as shqiptarët mu në ketë ditë i cili ekskluzivisht përmes AIK “Presheva Jonë” nga Haga ai uron gjithë qytetarët e Kosovës me Ditën e pavarësise së Kosovës, përvjetorine tretë ë shtetit të Kosovës.

“Urime ditëlindjen e pavarësissë të gjithë fëmijëve, nxënësve, studentëve, mësuesve dhe akademikëve punëtorëve, diasporës shqiptare…Urime ditëlindja për Kosovën, urime ditëlindja për shtetin e Kosovës dhe secili qytetar i Kosovës, secila familje kosovare duhet ta festojë me krenari të madhe këtë ditë historike për vendin tonë, këtë ditë të gëzimit, të krenarisë, të vlerave, të respektimit të së kaluarës sonë të lavdishme. Pavarësia nuk po kthehet mbrapa, por lobimi duhet vazhduar bashkë me kthimin e imazhit..” thuhet në urimin e z.Haradinaj i cili e trrfansmeton popullit të Kosovës përme s agjencisë sonë informative “Presheva Jone”  duke shtuar se përvjetorin e radhës të katërtin padyshim do ta festojmë të gjithë bashkarisht së bashku. isntuitucione dhe liderë gjithë bashkarist  me një Kosovë me të avancuar, me imazh më të mirë dhe më afër Bashkimit Evropian dhe NATO-s

“Ky përjetor edhe pse na zuri me insitucione ende të pakonsilduara dhe me lider të shpërnadrë..shpresoj se qytetaret e Kosovës janë vet insitucion dhe dinë të organizohen dhe të festojnë  ashtu siq dinë dhe meritojnë ketë ditë madhështore. Fundja, janë këto fate dhe pocese historike që nesër bijtë e bijat tona do t’i mësojne nepër shkolla se rruga deri tek liria dhe shteti i Kosovës ishte e gjatë dhe e mundimshme…” thotë z.Hradinaj. “Jam i bundur se këtë do t’i arrijmë, meqë sot kemi një rini të shëndosh dhe një popull të vetdijësuar. Kur kemi ditur të luftojmë në shi e borë për shtet në kohra shumë më të vështira me armiq shekullor, ndërsa sot në paqë e kemi më lehtë me miqë të rrethuar ndërkimbëtar në Kosovë dhe jashtë saj, me vende aleate te vendit tone te ecim përpara drejt familjes së madh të Bashkimit Evropien ku edhe është perspktiva  e vendit tonë. Pra, urime ditëlindjen të gjithë këtyre fëmijëve, urime ditëlindja për Kosovën, urime ditëlindja për shtetin e Kosovës dhe secili qytetar i Kosovës, secila familje kosovare duhet ta festojë me krenari të madhe këtë ditë historike për vendin tonë, këtë ditë të gëzimit, të krenarisë, të vlerave, të respektimit të së kaluarës. Pavarësia nuk po kthehet mbrapa, por lobimi duhet vazhduar bashkë me kthimin e imazhit..” thuhet në fund të  urimit të  liderit të AA-së z.Haradinaj.

SHPËRNDAJE