Delegacionit nga Kosova Lindore i prirë nga Riza Halimi deputet gjithpopullor dhe z.Galip Beqiri – Kryetar i KKSH nga takimi me i sotem në Prishtinë me znj.Edita Tahiri kanë shprehur gatishmërinë që në dialogun e filluar mes Prishtinës dhe Beogradit të përfshihet edhe cështja e shqiptarëve etnik  nga Lugina e Preshevës.  

 

Prishtinë,8 prill / AIK Presheva Jonë

 

Zv.kryeminisearesha e Republikës së Kosovës znj.Edita Tahri sot në orët e pasditës ka pritur një delagacion nga Lugina e Preshevës,  kan njoftuar sot agjencinë Informative Kombëtare “Presheva Jonë” nga kabineti i kryesueses së delagacionit kosovar ne negaciatat me Serbinë. Delegacionit nga Kosova Lindore i prirë nga Riza Halimi deputet gjithpopullor dhe z.Galip Beqiri – Kryetar i KKSH kanë shprehur gatishmërinë që në dialogun e filluar mes Prishtinës dhe Beogradit të përfshihet edhe cështja e shqiptarëve etnik  nga Lugina e Preshevës. Në delegacion nga pala shqiptare nga Kosova Lindore morën pjesë edhe z.Shaip Beqiri, kyryetar i Komunës së Bujanocit, pasatj Rajmi Fazliu (UDSH) dhe  z.Fehmi Beja, fknsonra nga komuna e Medvegjës.  Sipas znj.Halimi takimi ne fjalë me znonjën Tahiri îshte miqësor dhe konstruktiv që kihthe  të bënte me fillimin e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë dhe mundësive të përfshirjes  se cështje së shqiptarevë në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë karshi këtij procesi. z.Riza Halimi për agjencinë “Presheva Jonë” është shprehur se ne nga ky takim me shefen e delagacionit kosovar znj Tahiri nga Prishtina zyrtare morëm grancione se “poqese ditëve të ardhshme nënë dilaogun e nisur mes Kosovës dhe Serebisë do të bëhet fajlë edhe për pakicën serbe, padyshim edhe cështja e Luginës së Preshevës do të përfshihet…Megjithse znj.Tahiri për momentin u shpreh se dialogu në fjalë është i përqëndruar vetëm për cëshje teknike dhe ku nuk do të debatohet për pakicat në Kosovë, dialog ku vetëm si dy shtete fqinje…”  Pas ketij takimi me rëndësi me znj.Tahiri,  delegacioni preshevar ka vozituar edhe disa firma dhe biznismen të njohur nga Kosova Lindore që veprojnë sot në Prishtinë.

 

SHPËRNDAJE