Këshillit Kombëtar i Shteteve sot ka miratuar në mënyrë të heshtur një  mocion për një komision special ndërkombëtar që do të merrej me hetuesi të trafikut eventual  të organeve në Kosovë. Këshilli Federal duhet të angazhohen për të hedhur dritë, është thënë nga ky mocioni i posamiratuar nga Këshilli Kombëtar i Shteteve në Bernë,  njofton agjencia informative nga Gjeneva “Presheva Jonë”

Bernë, 15 shtator /AIK-Presheva Jone


Këshilli federal duhet të angazhohen për të hedhur dritë mbi trafikimin e organeve të dyshuar në Kosovë. Këshillit Kombëtar i Shteteve sot ka miratuar në mënyrë të heshtur një mocion për një komision special ndërkombëtar që do të merrej me hetuesi të trafikut eventual  të organeve në Kosovë, njofton agjencia informative nga Gjeneva “Presheva Jonë”


E kërkuar nga një rezolutë e Këshillit të Evropës, ky organ duhet të sqarojë akuzat në raportin e Dick Marty, Këshilli i Amerikës (PLR / IT). Dhe Këshilli Federal është kërkuar për të mbështetur zbatimin e tij, është thënë nga Parlamenti.

Qeveria  është në dijeni dhe mbështet një iniciativë të tillë që të dal në shesh e  vërteta para  drejtësisë të kerkuar nga Këshilli Evropian, për cka edhe  policia e Bashkimit Evropian në Kosovë (EULEX) eshtë e angazhuar në ektëd rejtim me gjitha veprimet e duhura..” ka thënë presidenja Micheline Calmy-Rey. “Akuza të përfshira në raport janë veçanërisht të rënda,” ka shtuiar ajo, njofton agjencia zvicerane.

Zvicra është e angzahuar me kohë djhe ka për prioritet luftën kundë rkrimit të organizuar në Ballkan dhe ka mbështetur gjithnjë përpjekjet që kanë të bëjnë me të kaluarën. Disa ekspertë të vëna në dispozicion nga Zvicra tashmë e hetimit të krimeve të luftës në bashkëpunim  me EULEX-in. Ato janë aktualisht dymbëdhjetë dhe ky numr do të rritet edhe për gjashtë sish, ka precizuar znj. Calmy-Rey.

SHPËRNDAJE