Preshevë, 9 shkurt  -Nuk janë vetem forcat serbe qe kane zbarkuar në Luginen e Preshevës Ushtarët hungarezë arrijnë në kufirin e Serbisë. Hungarezet kane  njoftuar se kishte përfunduar ndërtimin e bazave kufitare në kufirin Kelebija kalojnë me Serbinë (“Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa, és várhatóan tavaszig befejeződik a bácsalmási“). Gjithashtu pritet të përfundojë deri në pranverën dhe ndërtimin e bazave në Bácsalmás, Madaras dhe Hercegsantou, njofton agjencia  elajemeve “Presheva jonë” duke ju referuar mediave te Budapestit.

 

Gazetat Hungareze: Merre me mend 15.000 ushtare ne kufi me Serbinë për “emigrantet” numri i të cilve eshte reduktuar dukshëm 

Per ndertimin e kesaj baze ushtarake dhe zbarkimin e ushtrise hungarez ne kufi me Serbinë e ka raporton edhe  “Vojvodina sot” (vajma.info). Sipa sketyre njftime ne asfqwet e para te gazhetave  behet fjale se do të jene 150 vende për ushtarët ne këte bazë (mbi 15.000 burra)  ndërtimi i së ciles  ka filluar vjeshtën e kaluar.

Shefi-Benke shtoi se vitin e kaluar dhe më shumë se 15.000 ushtarë shërbejnë në kufi. Shefi i Shtabit të ushtrisë hungareze Tibor Benke sdikru edhe qevria serbe, zbarkimin e ushatrve hungarze  ne kufi me Serbinë, te foircaev serbe ne Preshve ne kuif me Serbinë,   e arsytojne për “emigrntët”

Por gazetari dhe anlaisti i njohur nga Vojvodina Tonisal Mikolic për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” dyshon ne këto arsyetime sikur te hungarezëve po ashtu edhe te serbeve, sepse vite me apre ka apsur qindra mijera refugajte ne Serbi e Hungari por s ka pasur molbizim të tillë. Se per cfare verte kane dalur  ne kufi ushatria hunagareze per balle Serbisë dhe ajos erbe ne Preshvë, pe¨rballë Kosovë do te shifet n ‘pranvere se u mobilizuan për emigrtanet apo për lufte, pretendime territoriale, Hunagaria ta maer Vojovodine, Serbia ta mbaje nen  okupim Löugine e Presheves per ta ndalur t mos ju bashkohet Kosovës.

 

 

SHPËRNDAJE