luginaaaqqqProtestes se sotme gjithpopullore ju jane bahskangjiutr pos shiptareve nda dipaopra edhe ata nga Maqedonia, mali i Zi dhe sqhipèeria t ecile tstudiojne, punojn dhe ejtojne ne Kosovë. Qindra qytetarë nga Lugina e Presheves kryesisht ne Fushe Kosovë, Prishtine, Gjilan jane mbledhur en Sheshin selkdnerebu per tu silaidarizuar ma kerkesat dhe kembuglejn e vllezervbe shiptaree nga Kosoav per t mos leshuar asnjer pellëmbe toke per Malin e Zi, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga sheshi Skenderbe.

proetstsss111Sipa asagjencise se lajmve “Presheva Jonë” e cila po ndjek protesten me disa gazetare te huaj, mbi 700 shqiptare jane ne mesin e protestuesv shiptare perballe policise kosovare apo para bilbiotekes kombëtare me afishe eflamuj ne duar, per t ‘i thene jo Demarkacionit! Shumica  e ketyre protestuesve nga Kosova Lindore kane qene ne Prishitne  apo Fushe Kosove, kurse disa perklunde rpengesave nga polcia serbe ne kufi, ata  kane arritur  te depertojne, kalijne kufirin drejt Kosovës, dikush me autobus e dikush me vetura private. Ata ndjehen te mashtuar nga qeveria dhe mafia politike ne krye te shtetit te Kosovës, prandaj edhe ne dore mbajne parrullat me mbishkrimin “Edhe Lugina kunder Mashtrimeve” !

Disa studnete për agjencinme e lajmeve “Persheva jonë” para pak nje qasti kane deklaruar se “pjesmarrja jone ne ekt eproteste eshte jo vetme per t eperkrahur e solidsrizuar me vllezrit tane kosovare por edhe për ate se ne ekte proteste po mbrohen edhe te drjtat tona ne Luginene preshves qe kjo qevrie mafioze ka bllokura proceset dha avancimin kombëtar ne Lugines, duke filluar nga mos njohja e diplomave, mos pefihsrtja ne dipalogun e brukselit sikur per serbet e Veriut, ndihmat simbolike per Luginen., larg recpipcitet nga ajo cfare ben serbia për serbet e Kosovës..”

SHPËRNDAJE