Preshevë, 13 maj  -“Në Prishtinë eshte rrahur gazetarja dhe politikan Arban Dzara” (“U Prištini pretučena novinarka i političarka Arbana Džara“) esdte ke titulli i mediave në Beograd per Arbana Gjarren ecila pe romentin s ehste as gazetar e as poloitikane, thjesht një anëtara e PDK-së se Kadri Veslit te cilin der dje e kishte quajtuar krimeenle. Gati gjitja mediat serbe ne Serbi kane reaguar per kete sum brutal te shqiptareve ndaj kesaj anetare te re PDK-së,  njoftin agjenca e lajemeve “Persheva jonë”

Sipas Tanjug “ëshshtë pohuar se Xharrah, e cili nënshkroi kohët e fundit te ejtre antere  Partia Demokratike e Kosovës, eshte sulmuar nga një grup të njerëzve dhe se motivi i sulmit ende nuk është përcaktuar…”

Fotografitë e publikuara në mediat shohin ate te pergjkasur  dhe gërvishtjet në fytyrën e saj ku  Xharra gjendfet e shtrirë në një krevat në spital. “Pas ndihmën e dhënë në spital ajo ishte në gjendje të qëndrueshme”, tha policia. Mesohet se ky rast ka shokuar edhe shoqatat e gazetareve dhe shoqata civile ne Serbi te cilet do te reagojne ditev te ardhshme për kete sulm te shoptareve ndaj anetzares e re te PDJK-së  Arbana Xharres.

 

SHPËRNDAJE