bujqit-grek-euml-p-euml-rs-euml-ri-bllokojn-euml-kufirin-mexhitlija-dhe-dojran_hdKryesia e Federatës Sindikale të Bujqve të Kosovë (FSBK) fton të gjithë bujqit e Kosovës që të dalin në protestën e datës 17 shkurt 2016, në ora 14:00, kundër Qeverisë së Kosovës që ka nënshkruar marrëveshje shumë të dëmshme me Serbinë dhe Malin e Zi.

 

Nga këto marrëveshje dëmtohen rëndë Republika e Kosovës, e sidomos bujqit, sepse humbasim mijëra hektarë tokë me Malin e Zi, e nëse instalohet “Zajednica” humbasim dhjetëra mijëra hektarë tokë bujqësore, livadhe, kullosa, pyje, e të ngjashme. Liqeni i Ujmanit, që shfrytëzohet shumë edhe për ujitje, nuk do të menaxhohej më nga Kosova, por nga “Zajednica”.

 

Këta qeveritarë, tash e sa vite, kanë shkelur bujqit dhe qytetarët tjerë të Kosovës. Këta janë të papërmirësueshëm, andaj duhet të largohen nga pushteti. Nuk krijuan kushte për zhvillimin e bujqësisë, dhe nuk i siguruan treg prodhimit vendor. Me këta në pushtet, nuk kemi mirëqenie as tash, e nuk do të ketë mirëqenie as për brezat e ardhshëm.

 

Prandaj, edhe njëherë, u bëjmë thirrje të gjithë qytetarëve të Kosovës, sidomos bujqve, që të dalin pasivisht në protestën e 17 shkurtit, që të kontribuojmë kështu për një të ardhme më të mirë për popullin dhe Republikën e Kosovës.

SHPËRNDAJE