Sonte, ne ora 22 e qesim emrin, e qelloj se qelloj ndokush..Kush e din apo e qellon emrin e kesaj “peme shqiptare”? A keni ngrëne ndonjehere ket peme më te shishme… Rritet ne Karadakun e Presheves. Nuk dimë a ekziston më?! Gazetari “Presheva Jonë” e kerkon ket lloj peme qe 30 vite dhe me në fund has në Gjenevë. Posa e solli voglushja, nxenesja Janina Maliqi nga kopshti JARDIN BOTANIQUES ne Gjenevë e cila edhe e ka temë, punim shkolle.  Thame “peme shqiptare” se duket se vetem nder ne njihet, nëse s’gabojme..Na shkruani ne fb e Presheva Jonë…ose ne email e redaksisë:  [email protected]

Kjo lloj peme quhet VOJSA

Vojsën, e quajne dhe peme mbretërore e cila ka 300 vite qe ekzison. Sipas disa te dhenava ajo eshe mbjellur nga mbretëresha austro-hungareze Marija Tereza. Kurse ne ballkan, tokat shqiptare e solli mbreteresha (hungareze) shqiptare Xheraldina Zogu, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

SHPËRNDAJE