Në mesin e 1000 pjesëmarrësve dhe 10 oratorëve nga bota në Konfrencën e Qendrës Islamike të Zvicrës (“Islamic Central Council of Switzerland – ICCS) do të jenë edhe dy shqiptarë nga Kosova Adem ramadani (recitzues i njohur i K’urani) dhe imami i Xhamisë së madhe Shefqet Krasniqi, ku ky i fundit, në kufi mund të ketë telashe me policinë zvicerane, për shkak se ai, siq kanë shkruar disa media paska fyer “Nënë Terezen”  me fjalët se ajo është rome dhe do të shkojë në xhhnem …”

Gjenevë, 18 shkrut/ AIK-Presheva Jonë

Nesër, më 19 shkurt në Bienne të zvcrës mbahet konferenca vjetore isllamike. Eshtë ky manifestimi më i madh islamik i mbajtur ndonjëherë në Zvicër…” i ka dekalruar agejncisë sonë z. Abdel Azziz Qaasim Illi shef për komunkim mi kësaj qendre islamike në Zvicër (CCIS)

Burimet  e ngjajshme i kanë njoftuar agejncinë tonë se nesër pritet të vijnë mbi 1000 mysafirë jo vetme nga Zvicra por edhe nga SHBA-të, Britania e Madhe dhe vedne tjera të BE-së,  të ftuar nga Qendra islamike e Zvicrës (Conseil Central Islamique -CCIS)  pritet të jenë të pranishëm në Shtëpinë e kongreseve të këtij qyteti. Sipas z. Abdel Azziz Qaasim Illi në mesin e 10 oratroëve do të jenë dhe dy shqiptarë nga Kosova Imami I Xhamisë së Madhe nga Prishtina  Shefqet Krasniqi dhe recuesti I njour I k’uranit Adem Ramadani. Sa i përket mysafirit nga prishtina Shefqet Krasniqi, imai kosovar mund të ketë telashe me policinë zvicerane në kufi për shkak se ai, siq kanë shkruar disa media  paska fyer “Nënë Terezen”  me fjalët se” ajo eshte rome dhe do të shkojënë xhehnem …”

Në fund do shtuar se kjo tribune në Qednrën ismaike në Zvicër (Islamischer Zentralrat Schweiz (IZRS))  nga debatet e filluara nga ora 14-të deri në orët e pasmesnates do të jetë mjaft e pasur edhe me diskutime me tematika të larmishme për dialog të hapur, tolerancë dhe integrim sa më të mirë të muslimanëve në Zvicër. Në këtë konfrencë me moton  “Mënyra e pajtimit dhe identiteti islamik me epoken moderne”, në mesin e oratorëve të shumtë do të flasin para masës edhe tre ish-krishterë të konvertuar në muslimanë si: Yvone Ridley, Yusuif Estes dhe Nicolas Blancho  (Abduillah) ku ky i fundit njëherit është edhe drejtor i Qendrës Islamike në zvicër (Islamic Central Council of Switzerland -ICCS)

SHPËRNDAJE