• Dusseldorf., 9 mars  -Siç ka njoftuar policia në mbrëmje, agresori është 36 vjeçar dhe me origjinë nje jugosllavi  ardhur ngfa Kosova, por që banon në Wuppertal. Sipas gjitha gjasave ai ka vuajtuar nga sëmundje mendore. I dyshuari ishte tashmë në klinikë psikiatrike. njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar buirmeve  te kolegeve nga Sueddeutsche Zeitung

Të paktën nentë persona janë plagosur, pasi një burrë me sëpatë shkaktoi një sulm në një stacion treni Dusseldorf.

Gazeteret “kurreshtar kane pyetur se mos eshte degjuar nodn je zë Allahu Ekeber”?. Por policia ka demantuar disa portalae se nuk u degjua “Allahu Ekber ” qe si zakonsht disa mediat cdo sulm apo atentta qe behet ne bote spekulojone, ende pa kryer mire hetimet policia.. Kjo eshte e treta here qe policia gjermane demanton spekulimet  e tilla.

Raportet thonë se një nga sulmuesit vrapoi drejt një stacioni nëntokësor aty pranë dhe u hodh nga një urë derisa ata u përpoqën të largohen. Ai u arrestua pas një dëmtimi në përpjekjen e tij të pasuksesshme për të shpëtuar. Sipas informacioneve te gazetës gjermane “Del Spiegel”, i dyshuari Fatmir H., iu ka thënë hetuesve se ka vepruar i vetëm dhe ka shpresuar se gjatë sulmit policia do ta vrasë. Es^hte emsua se ai ende kishte pasaporte “jugosllave”

I dyshuari është e vendosur, sipas klinikë edhe jo në rrezik. E lëndime të 36-vjeçari, i cili vjen nga ish-Jugosllavia dhe jeton në Wuppertal. Sipas informacioneve editorial unserere ishte i dyshuari tashmë për shkak të ide për vetëvrasje në një klinikë psikiatrike në Wuppertal. “Ai ka qenë prej kohësh i sëmurë mendor”, thotë burime të sigurisë. 36-vjeçari ishte i njohur tashmë për policinë në Wuppertal.

Shkon në shtatë numri i të plagosurve, agresori është nga ish Jugosllavia

SHPËRNDAJE