drgalbLION, 8 maj  -Në Annecy, një rrjet mafia shqiptare rrjedh heroinë me çmime unbeatable (rreth 20 euro për gram). Çdo dalje raportuar 100,000 euro në muaj, apo më shumë se një milion euro më shumë ne vit  (“Un réseau de mafieux albanais écoule de l’héroïne à des prix défiants toute concurrence (environ 20 euros le gramme). Chaque point de vente rapporte 100.000 euros par mois..“) njfton agwenncia elajemeve “Presheva jon¨” duke ju referuar TV shettro francez TF-1.

Dërguar në Shqipëri, drogës është kthyer në kufirin francez. Shoqatat, shqetësuar, tërheq alarmin. Deri më sot, ka tashmë tre ose katër mbidozimi fatale për shkak të kësaj heroine.

 

Policia ne bansen e shqiptarit  ja gjen palë  30.260 eur0?!

 

Ndryshe policia franceze ka zbulura nje trafikant tjeter shqiptare jo larg Annecy, ne Lion i cili me profesion eshte “mekanik” icili drogen eka si biznes te dytë. Ai u arrestua të mërkurën e së bashku me dy bashkatdhetarët e çuar furnizimet atë. Paraja dhe heroina janë konfiskuar nga hetuesit.

Kohët e fundit, zyrtarët nga Qendra GEAD (të grupit të hetimit të drogës) u informuan se mekanik shqiptare duke punuar në një garazh, duke shitur heroinë në fushën e vendin e 3-Lyon Voltaire, dhe në rrethin e 8-të.

Ata menjëherë deri mbikëqyrje që lejoi ata për të konfirmuar ekzistencën e trafikimit dhe për të identifikuar tregtari.

Ky njeri e 30 vjet duke siguruar heroinë të disa klientëve dhe të martën më 19 deri 15 pm, policia ndërmori veprime, në afërsi të Place Voltaire.

Njeriu ishte i shoqëruar nga dy bashkatdhetarëve, të moshës 24 dhe 28, duke sjellë furnizimin me heroinë. Ai ishte në posedim të 86 gram të drogës dhe, në makinë e furnizuesit e saj, policia ka konfiskuar 710 gram. Polcia  mekanik, 30.260 € i  zbuluan prems  telefonin celular duke identifikuar konsumatorët, Lyons, Vjenën dhe Givors. Ky i fundit është dhënë atij për rreth dhjetë muaj, dhe inxhinier besohet të ketë kaluar një kilogram droge ..Të tre burrat janë ende në paraburgim.

SHPËRNDAJE