Gazeta e njohur njujorkeze The New York Times raporton se: “Robert Gibbs, Sekretari  për shtyp i Shtëpisë së Bardhë  dhe një shok i ngushtë të presidentit Obama, tha të mërkurën se ai do të tërhiqet dhe të bëhet një këshilltar jashtmë politikë i presidentit dhe fushatën e ardhëshme në ri kandidim dhe ri-zgjedhjen e tij.”

 
WASHINGTON D.C: Një gazetë e Uashingtonit, shkruante sot se “Në raundin e ri të Shtëpisë së Bardhë, “dridhje tjetër”, dhe askush tjetër përveç Skeretarit për shtyp  Robert Gibbs, të Shtëpisë së Bardhë, “nuk është i vendosur të largohet”. Apo, aludon në shkrimin e saj U.S Today ” ndoshta nuk është aq shumë një “dalje” nga Shtëpia e Bardhë, se sa t’i ngjajë si një transferim ndërmjet departamenteve të Shtëpisë së Bardhë” gjatë gjithë operacionit total, që ka ndërrmarë Presidenti  Obama.

 
Gazeta e njohur njujorkeze The New York Times raporton se: “Robert Gibbs, Sekretari  për shtyp i Shtëpisë së Bardhë  dhe një shok i ngushtë të presidentit Obama, tha të mërkurën se ai do të tërhiqet dhe të bëhet një këshilltar jashtmë politikë i presidentit dhe fushatën e ardhëshme në ri kandidim dhe ri-zgjedhjen e tij.”

“Zoti Gibbs, tha se ai ka ndërmend të largohet nga podiumi i Sekretarit të shtypit të Shtëpisë së Bardhë në fillim të shkurtit, pa dhënë hollësi se cili është shkaku. Por pohojë se pasardhësi i tij ende nuk është vendosur, tha ai, por ka gjasa të shpallet brenda dy javëve të ardhshme.” Përveç, kësaj, shkruan gazeta Politiko, në raportin e saj se ky vendim mund të jetë marrë në natën e fundit të vitit 2010.

Deri kohët e fundit, shumë anëtarë të administratës përfshirë edhe shefin e saj i kishinkërkuar zotit Gibbs për të qëndruar. Por sipas burimeve, të sigurta shkruajndisa gazeta prestigjoze sot se ai është tani duke konsideruar seriozisht “daljen” e tij nga Shtëpia e Bardhë kyu qëndrojë në të njëjtën detyrë për dy vjet.
 
  Këshuqë  nga West Wing –  salla e shtypit, ku jemi mësuar t’a shohim pothuajse çdo ditë Gibbs duke drejtuar konferencat e shtypit në Shtëpinë e Bardhë , do të kemi një mungesë të tij që do ta lejonte atë që të punojë në përgatitjen për fushatën e Obamës në vitin 2012, që të rikandidojë dhe rizgjedhjejen e tij dhe të rikthet edhe njëherë  si një zëdhendësues me përvojë media për Presidentin Obama, thonë burimet.

Ato shkruajn se “Mund të kujtojmë se Gibbs në fakt mbajti postin e Sekretarit të shtypit, për fushatën  Obama, gjatë ciklit të zgjedhjeve 2008. /BEQIR SINA/

SHPËRNDAJE