drogaassLucern, 8 korrik  -Drejtësia zvicerane në Luzern dënon me 12 vjet burg një kapo-shqiptar i cili i takon nje rrjeti ndërkombëtar të trafikut të drogës. Babai i dy fëmijëve që jetojnë në Shqipëri, i akuzuari ka punuar në krye të një rrjeti të trafikimit. Ai ishte i bazuar në Kriens (LU), duke qenë aktive në Cyrih dhe St Gallen, njfotn agjencia  elajemeev “Presheva Jonë2 nga Zvicra duke ju referuar burimeve te Minsitrise publike.

Ky njeri 38-vjeçar në mënyrë të veçantë importuar 22 kg kokainë në Zvicër në më pak se një vit dhe janë shitur. Ai tashmë edhe me parë ishte dënuar jashtë vendit për trafikimin e qenieve njerëzore.
Gjykata e Lucernit Penal pranoi të enjten të akuzuar për kombësi shqiptare fajtor për shkelje të ligjit mbi narkotikët, qëndrim ilegal në Zvicër dhe armëmbajtje pa leje. Ky i fundit kishte një armë pa leje.

 

SHPËRNDAJE