Lidhur me polisat  znj.Tahiri ka pohuar se Qeveria e Kosovës është duke punura në eleminimin e tëreësishëm të taksave doganore, pasi që së Kosova së shpejti do të ketë kartonin e gjelbërt. Kryenegociatorja e palës kosovare në bisedimet e Brukseli me Serbinë përmes Agjencisë informative kombëtare « Presheva Jonë » apelon në emër të Qeverisë së Repunlikës së Kosovës ajo fton të të gjithë të studentët, të diplomuarit nga Presheva, Bujanoca dhe Medvegja që të mos hezitojnë për aplikacion dhe për një kohë të shkurtët tu kryhet qertifikimi… »

 

 

 

Prishtinë, 4 qershor

 

 

Targat, Polisat dhe diplomat ishin temë bisede me zëvendëskryeministren e Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe kryenegociatoren e pales kosovare në bisediemt e Brukselit me Beogradin dr.Edita Tahiri, para se ta thotë ajo oinionin e saj lidhur me patronin e ri të Serbisë Nikolic-in, fituesin e zgjedhjeve të fundit në këtë vend

Kryenegociatoren për Kosovën në bisedimet e Brukselit me Beogradin e pyetëm rreth targave znj.Edita Tahiri  fillimisht përgjigjet për  agjencinë informative kombëtare « Presheva Jonë » është përgjigjur se «për sa i takon targave, ato për një kohë të gjatë janë përdorur në mënyrë ilegale në Kosovë për një kohë të gjatë,për të cilat ka pasur marrëveshje në Bruksel që me 1 Nëntor që të konfiskohen ato tabela,por neve si qeveri kemi dhënë një kohë optimale për largimin e atyre targave që ishte tetë muaj. Pra zbatimi i kësaj marrëveshje ka filliar me 1 qershor kur edhe qytetarët është dashur ti kenë kry kalimet nga targat ilegale në ato legale ndërkohë që për ata që nuk e zbatojnë marrëveshjen normal se konfiskohen targat.. »

 

 

TAHIHIRI : PO PUNOHET NË ELEMINIMIN E TAKSVE DOGANORE PËR QYETETARËT E LUGINËS, PASI KOSOVA SE SHPEJTE DO TË KET KARTONIN E GJELBËRT

 

Pas reduktimimit të cmimit të taksave doganore për qytetarët e Luginës së Preshevës se a ka gjasa që ai cmim të lëviz sërish apo ato të hiqen krejt për shkak pakanaqësive në rajon znj. Tahiri në vazhdim pohon se « rreth zvogëlimit të taksave ju nga Lugina e Preshevës  duhet ta falemderoni vullnetin e mirë të qeverisë së Kosovës në bashkëpunim me kompanitë e sigurimeve të prirë nga Rrahim Pacolli që kanë bërë një gjest të tillë, në zbritjen e kostove por në të njëjtën kohë ekspertët e këtyre kompanive në koordinim me Bashkimin Europian janë duke shqyrëtuar mundësinë për eliminimin e këtyre taksave, pasi që Kosova do të ketë anëtarësimin e saj në byronë e kartonit të gjelbërt.

Se si e vlerësoni kryenegocitasroja e palës kosovare të bisedimeve me Beogradit, fitoren e presidentit Nikolic dhe procesi i bisedimeve të Brukselit do të jetë më i lehtë apo më i ndërlikuar me patronine ri e shtetit serb Nikolic-in znj. Edita Tahiri shprehet më tutje se  « ne rrespektojmë cdo rezultat i cili ka dalur përmes votave të qytetarëve serbë, për sa i përketë udhëheqjes së tyre të dal nga ato zgjedhje,ne nga ta presim që të kthehen politikave europian dhe demokratike zhvillimore. Ne presim nga Bashkimi Europian rritjen e presionit për zbatimin e marrëveshjeve të arritura në Bruksel. është obligim i gjitha shteteve në rajon për kontribimin e stabilitetit në Ballkan dhe më gjërë.  Mendoj se proceset e ecjes përpara nuk varen nga individ të caktuar,por nga politikat shtetërore të cilat udhëheqin shtetin, pra kjo është esenca se qfarë duhet që BE të kërkojë nga Serbia. Prandaj, Burkseli së pari duhet ta fus në « rendgen » patronin e ri të Serbisë Nikolic-in e pasatj të rivazhdojmë me negocitat me  Beogradin.. »
APEL I QEVERISË SË KOSOVËS DREJTUAR STUDENTËVE TË LUGINËS SË PRESHEVËS

 

Se cfarë po ndodh me diplomat e studentëve nga Lugina e Preshevës, për cka ehstë folur e premtuar shumë  në fund znj.Tahiri përmes agjencisë informative « Presheva Jonë » duke shpjegur cështjen e diplaomave id rejtohet me një appel studentëve nga Lugina e Preshevës të cilët kanë studiuar e diplomuar në Univesritet e Republikës së Kosovës : « Për sa i takon zbatimit të marrëveshjes për njohjen e ndërsjellt të diplomave universitare mund tju njoftoj që tashmë kontigjenti i parë i aplikimeve ka ardhë në zyrën për aplikime në Ministrinë e Arsimit të Republikës së Kosovës këto aplikime janë përcjell në Bruksel tek asociacioni i Universiteteve Europiane, ku së shpejti pritet qertifikime ku më pas aplikantët këto diploma t’i përdorin për studime postdiplomike apo punësim. Përmes Agjencisë suaj informative apeloj ne emër tër Qeverisë së repunlikës së Kosovës ftoj  të të gjithë të studentët, të diplomuarit nga Presheva, Bujanoca dhe Medvegja që të mos hezitojnë për aplikacion dhe për një kohë të shkurtët tu kryhet qertifikimi… »

SHPËRNDAJE