Gjykata themelore e Mitrovicës, përkatësisht, dega në Vushtrri ka dënuar Agim Shahinin, që drejton Aleancën Kosovare të Bizneseve dhe vëllanë e tij Skënder Shahini me nga 18 muaj burg, por dënimi nuk do të ekzekutohet në afat prej dy vitesh nëse të pandehurit nuk kryejnë vepra tjera penale.
AGIM SHAHINI: ZOTI ISA MUSTFA DHE HASDHIM THAVI JAM ME JU, KUNDËR GAZETARIT  Sipas aktgjykimit të Gjykatës Themelore në Mitrovicë, datë 09.02.2017 e të cilin e posedon KK të dy vëllezërit kanë dëmtuar qëllimshëm  Bankën TEB në Vushtrri në vlerë prej 250 mijë eurosh.

TEB banka kishte ngritur aktakuzë në Prokurorinë publike të Mitrovicës në vitin 2012 se dy vëllezërit e kishin mashtruar bankën pasi që e kishin tjetërsuar pasurinë e kompanisë së tyre “Besarti Company” që e kishin lënë peng për të marrë një kredi në vlerë prej 250 mijë eurosh.

Poashtu pala e dëmtuar që në këtë rast është TEB BANK për realizimin e kërkesës pasurore juridike udhëzohet në Kontest civil.

I kontaktuar nga KK,  Agim Shahini, që drejton Aleancen kosovare të Bizneseve ka thënë se nuk është në dijeni për këtë vendim.

Kryetari i Aleancës Kosovare të Bizneseve, Agim Shahini, është pozicionuar në anën e kryeministrit, Isa Mustafa, kundër gazetarit Vehbi Kajtazi.

Shahini i ka dërguar sot një mesazh telefonik gabimisht një qytetari duke menduar se po i shkruan kryeministrit të vendit.

“I nderuari Kryeministër Mustafa, e keni përkrahjen e AKB-së për deklarimin tuaj kundër atij gazetari që prek vëllaun Tuaj… Respekt Agim Shanihi”, shkruan në sms

SHPËRNDAJE