Doli numri i i ri i gazetës “NACIONAL”

 

NË KËTË NUMËR DO TË LEXONI NDËR TË TJERA

Një përgjigje për raportin provokues të Dik Martit – Diku, Kosova dhe Hashimi

-Opinion nga Nazmi Lukaj faqe 20

Debati rreth disidencës letrare në Shqipëri -A ka Katovicë në letërsi?

-Opinion nga Dr. Alqi Naqellari faqe 3 Konservatorizmi dhe rendi i ri botëror -Konservatorizmi dhe shkëlqimi i Ronald Regan -Nga Ukë Buçpapaj faqe 2 Historia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës -Botim i ri i Qendrës Ndërkombëtare të Kulturës

Fjala e nobelistit – Nacionalizmi si patriotizëm -Nga Mario Llosa faqja 1 dhe 12-13 Shkrimtarë të shquar -Nobelisti polak Isak Singer -Nga Endrit Shtylla faqe 7

NË BRENDËSI: Koka e Zeusit -Tregim nga Çerçiz Loloçi Miq të dyshimtë -Poezi nga Petraq Risto Kapiten Kola-Tregim nga Gani Mehmetaj Poezia e Kate Xukaros -Kritikë nga Ahmet Selmani Teatri në Normalen e Elbasanit -Dossier nga Mynever Zaimi Tri dëshmi për Esat Toptanin -Dossier nga Halit Aga Thembra e Akilit -Esse nga Arjana Lukaj Futbolli i kombëtares -Nga Ilir Hoxha

(www.voal-online.ch)

 

SHPËRNDAJE