Preshevë,  13 maj -Kosova “multietnike” me 95 per qind shqiptare dhe 5 perqind serbe, Kosova “multirelgjioze” me 95 per qind musliman dhe 5 per qind kristian eshte shembull per vendet perreth dhe ato te BE-së për nga toleranca. Madje ne parlamentin e  Kosovës sot me shume se gjysma e depuetetve agjerojne kurse nje pjese e madhe (serbe, romë..) rrespektoj e koleget e tyre ne kete muaj te madherueshem te Ramazanit, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj dje ka marrë pjesë në Iftarin e organizuar nga partia turke KDTP, përmes një postimi në facebook ai ka theksuar se shqiptarët paraqesin shembullin më unik në botë ngase vetë përkasin në fe, rite e tarikate të ndryshme, por ata kanë një gjuhë dhe një atdhe dhe kurdoherë i kanë respektuar të tjerët.

“Sot, isha i nderuar me ftesën e ministrit Mahir Yagcilar në Prizren, që të bëjmë iftar së bashku dhe të ndajmë të mirat e Zotit me plot respekt, siç kemi bërë gjithmonë në Kosovë. Turqit e Kosovës janë bashkëudhëtarët tanë nepër shekuj dhe ne i çmojmë si vlerë e shtuar e Atdheut. Të gjithë ju që agjëroni, Zoti ua shtoftë të mirat, forcën e shpirtit dhe mendjes, në shërbim të njëri tjetrit dhe lirisë që e fituam me shumë mund. Paçi agjërim të lehtë dhe të pranuar!”, ishte postimi i ekzekutivit të qeverise në Facebook.

Haradinaj  dje në programin e Iftarit ka quar duart lart dhe iu është bashkëngjitur duasë së Iftarit. Me kete rast pop deshmohet se ai dite se vie rritet autoriteti i Haradinaj, tash ne Ramazan edhe me shumë. Eshte krymenister i poppullit, eshte ne rruge te mbare dhe te drjete

SHPËRNDAJE