Preshevë, 2 tetor  -Dicka pop zihet ne Serbi, Dy aeroplanë luftarak rus “Mig-29” jane pare sot mbi Beograd. Keta dy avion luftarak arritin në aeroportin ushtarak të Batajnicës në planin e Air Force ruse “Antonov 124”. Plani është që pjesët e të gjithë gjashtë gjuetarëve të arrijnë në Serbi deri të premten, më 6 tetor, njofton Tanjug, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ulje avion transporti avion An-124 dhe pritjes në aeroport “Batajnicës” u ndoq nga ministri i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, shefi i ushtrisë serbe të Shtabit të Përgjithshëm Ljubisha Dikoviç dhe RViPVO komandanti Gjeneral Major Ranko Zhivak.

Me “sy” të vijnë dhe teknikët rusë të cilët do të punojnë në grumbulluar avion së bashku me homologët serbë, raporton satelit artificial.

Ministri i Mbrojtjes, pas zbritjes “Ruslan” në aeroportin e Batajnicës, tha se në 4 korrik nga pala ruse ka marrë një shënim se marrëveshja në mes të komandantit suprem të Forcave të Armatosura të Federatës Ruse Vladimir Putin dhe Komandant Suprem i Ushtrisë së Serbisë, Aleksandar Vuçiq të përmbushen më 2 tetor 2017. vit, njoftoi Ministria e Mbrojtjes.

“Siç mund ta shikoni, kjo është ajo që ndodhi, dhe 2 tetor 2017. Dy” crooks “e para të ndihmës ushtarake-teknike që kemi marrë nga Forcat e Armatosura të Federatës Ruse mbërriti në aeroportin” të Batajnicës. Deri të premten, do të merrni katër aeroplanë të mbetur dhe ne do të jemi në gjendje që me krenari të themi se për herë të parë që nga viti 1987, aviacioni ynë ka marrë pajisje të reja, ” tha minisri Vulin.

Gjë e madhe, duke shtuar se Serbia ka arritur të përballuar jo vetëm për të përmirësuar gjendjen e anëtarëve të saj, por gjithashtu se ushtria serbe është më e fortë, më të organizuar dhe më moderne.

Shefi serb i Shtabit të Ushtrisë, gjeneral Ljubisha Dikoviq, ka thënë se sot është një ditë e madhe për Ushtrinë e Serbisë dhe Forcave Ajrore serbe, sepse pas praktikisht dhjetëra vjet, ne kemi marrë aeroplanët, e cila është shumë e rëndësishme për aftësinë e përgjithshëm të mbrojtjes të Serbisë.

Ai falënderoi Presidentin e Republikës së Serbisë dhe Qeverinë për sigurimin e avionëve dhe theksoi se aviacioni ynë ka shpëtuar sot aviacionin serb.

SHPËRNDAJE