Gjenevë/Strasburg, 17 janar /

AIK-Presheva Jonë

I ka deklaruar sot agjencisë Informative kombëtare z. Catherine Becarmin, zyrtare nga perlamenti Evropian në Stasbrug. Ngajshëm na kanë dekalruar edhe burimet nga kabinet i senatorit zvcieran në Lugano dhe në Bernë. Asambles së PKE do t’i drejtoeht edhe kryeminsitri shqiptarë Sali berisha na njodfton znj. Becarmin.

Shqyrtimin e një raporti mbi trafikun e paligjshëm të organeve njerëzore në Kosovë do të jetë një nga pikat kryesore të sesionit të dimrit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PACE), që do të mbahet në Strasburg 24-28 janar 2011. « Dick Marty të marten e ardhshme pas dite i drejtohetAsmablesë së PE për Kosovën.. » ika deklaruar sot agjencisë Informative kombëtare z. Catherine Becarmin, zyrtare nga perlamenti Evropian në Stasbrug. Ngajshëm na kanë dekalruar edhe burimet nga kabinet i senatorit zvcieran në Lugano dhe në Bernë. Asambles së PKE do t’i drejtoeht edhe kryeminsitri shqiptarë Sali berisha na njodfton znj. Becarmin. Sipas znj.Becarmen zoti Dick Marty do të marrë fjalën duke raportuar mbi raprotin etij ër Kosovën të marten (25 jana) në orët e pasidtes.

Në ketë sesion të Asamblesë po ashut do të shënohet me fjalime nga Presidenti i Turqisë, Abdullah Gul, President i Serbisë, Boris Tadic, Presidenti i Rumanisë Traian Bashesku dhe Kryeministri i Shqipërisë, Sali Berisha, ka njoftuar agjencinë tonë znj.Becarmin. Në mesin e sende të tjera të rendit të ditës të përfshijë mbrojtjen e burimeve të gazetarëve, me pjesëmarrjen e Arne Konig, Kryetar i Federatës Evropiane të Gazetarëve. Kuvendi do të trajtojë një sërë raportesh që të përqëndrohet në ish-Jugosllavi: mbrojtjen e dëshmitarëve, themelin e drejtësisë, detyrimin që të bashkëpunojnë për të shtypur për krimet e luftës dhe pajtimin dhe dialogut midis vendeve të rajonit. Ministri i Jashtëm i Turqisë, Ahmet Davutoglu, do të prezantojë komunikatën nga Komiteti i Ministrave të Kuvendit. Thorbjørn Jagland, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës, do t’i drejtohet Parlamentit. Dy debate urgjente janë kërkuar, një më të krishterëve në Irak dhe gjetiu, e të tjera për gjendjen në Bjellorusi pas zgjedhjeve presidenciale

SHPËRNDAJE