2007 – Ish kryeshefi ekzekutiv i kompanisë Apple, Stiv Xhobs, e njoftoi botën me iPhone.

1719 – Filipi i V i Spanjës, i shpalli luftë Francës.

1792 – Otomanët nënshkruan një traktat me rusët, duke i dhënë fund një lufte pesëvjeçare.

1793 – Zhan Pierr Blançard, bëri fluturimin e parë me balonë, në Amerikën Veriore.

1913 – Riçard Milhaus Nikson, presidenti i 37 i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u lind në Jorba Linda, Kaliforni.

1927 – U ndez një zjarr në kinemanë e Monteralit, Pallatin Laurier , ku mbetën të vdekur 78 fëmijë.

1933 – Punëtorët e ëmbëltoreve të Amsterdamit, hynë në grevë, kundër reduktimit të pagave.

1937 – Regjimi italian ndalon martesat mes italianëve dhe abisinianëve.

1941 – 6 mijë hebrenj u vranë në masakrën e Bukureshtit, Rumani.

1959 – Diga e Lumit Tera bie pas shirave të mëdha të dimrit, vdesin 135

SHPËRNDAJE