Arsyeja: Ajo ndjeu që “autoritetet” nuk e merrnin seriozisht

Në një telefonatë që iu bëri autoriteteve në Basel, ajo “arsyetoi”, aktin me dëbimin nga banesa e saj verën e kaluar.

Veprimi tronditi të gjithë vendin: Të enjten, më 21 mars, Angela N. (75) vret djaloshin e vogël I.M.  7 vjeç me thikë.

Djali po shkonte nga shkolla në shtëpi.

Çfarë e çoi pensionisten zvicerana që ta kryente këtë akt të pabesueshëm dhe të përgjakshëm?

Që nga ngjarja tragjike, prokurori publik në Basel, kishte vënë dyshime mbi gjendjen mendore të 75 vjeçares.

Tani Telebasel raporton: Me sa duket, pensionistja me vrasjen e djaloshit donte të dëgjohej nga autoritetet.

Menjëherë pas vrasjes së I.M, ajo kishte raportuar në stacionin lokal dhe atje kishte njoftuar një punonjës të shokuar të administratës: “Unë thjesht kam vrarë një fëmijë.”

Arsyeja: Ajo ndjeu që “autoritetet” nuk e merrnin seriozisht.

“Unë dola nga banesa ime dhe nuk kam më qasje në banesën time. Askush nuk më dëgjon nga  autoritetet. Disi duhej të më dëgjonim”, i tha zëdhënësit të Telebasel, me një zë të qetë 75 vjeçarja.

Në ndërkohë, “20 Minuten” raporton se Angela N. ka qenë i njohur për dekada, si person problematik.

Së bashku me partnerin e saj të jetës R. R., në fillim të viteve 1980, kur ende jetonin në Allschëil BL, ajo kishte dërguar peticione të panumërta tek administratori i rrethit të Bazelit.

Të dy e pretendonin veten si viktima të një “afere të korrupsionit gjyqësor”.

Mosmarrëveshja është në dosje me komisionin e kërkesëpadisë së administratorit të qarkut të Baselit, por dokumentet korresponduese ende janë të mbyllura dhe konsiderohen të rëndësishme.

Sot, Angela N, e cila vullnetarisht u dorëzua në polici, është në paraburgim, derisa po i bëhet edhe ekzaminimi psikiatrik.

SHPËRNDAJE