pope-frances-tayeb-al-azharMediat boterore, kane raportuar se Papa Francis ka përqafuar imamin e madhë të Al-Azhar, nje personalitet prestigjioz nga qendra sunite muslimane per rihapjen e një kanali, ure të rëndësishëm për dialogun katoliko-mysliman, në një kohë të rritjes së sulmeve dhe urrejtjes mes  ekstremisteve krishterë dhe islamike.

Jemi optimist dhe priten dite te mira ne planetin  tone, vetem etëhere kur secili e lufton akstremizmin dhe terrorizmin e vete, per te shpëtuar mijëra fëmije te pafajshme qe po vriten sot ne Siri, Palestinë nga sulmet e bombat e terroristeve qofte nga prodhimi maden in islamist apo made in kristianist, te cilet dhune e denon sikur Kurani ashtu edhe bibla, sepse askush tjeter nuk ka te drejte ta t’ja marr shpriti ndokujt, pos ai qe ta ka dhenë Allahu.

Sidoqofte, nganjehre fotografia flrt me se shume se sa 1000 fjalë. Deri sa te ket keso takimesh, bota nuk eshte aq keq…me shprese qe te mos mbeten vetëm fotografi, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

SHPËRNDAJE