Gjenevë, 6 maj – Ambasadori i shqiptarëve në Gjenevë “Skender Beu” me rastin e 612 vjetorin  e lindjes  ka pritur nje delgacion te gazetarve  nga Tirana, Prishtina e Presheva.

Delegacioni eshte prire nga Aleksander Cipo, kryetar i Shoqates se Gazetareve Shqiptar (SHGSH) nga Tirana te shoqeruar nga Nefail Maliqi, kryetar i Shoqates se Gezetarëve Shqiptare ne Zvicer dhe BE si dhe kelege te tjerë nga Prishtina, Shkupi e Presheva.

Delegacioni shqiptare ne fakt kishte pritur tere diten per t ‘i dhene perparesi delegacioneve te ambasadave dhe konsultave nga Shqiperi apo Kosova qe ata se ta së pari te nderojne “Skenderbeun” buz liqenit Perle du Lac  afër OKB-së ne Gjenevë me rastin e ditëlindjes së Heroit, por fatkeqisht si vite me pare, as sivjet askujt nuk ju kishte kujtuar t’ja benin nje vizite te tille domethënese horoit  tone  gjithkombëtar.

Sidoqfte delagacioni nga viset tona shqiptare te kryesur nga  dy kryetar te shoqatave te gazetarëve shqiptare,  kane vënë një tufë lule tek busti i tij që buze liqenit ne Gjenevë  duke pekujtuar dhe nderuar heroin tone te gjitha kohërave.  Gazetaret thane se ky bust, ky bir i yne në Gjenevë po i jep nder dhe krenari jo vetem shqiptareve por edhe  “kryeyqtetit” diplomatik  dhe Zvicres.

 

“Në Gjeneve ne me koleget tanë ishim per ta nderuar heroin tone kombëtar Skenderbeun i cili po perfaqeson denjesisht  kombin tone ne këtë metropl evropina,. Skenderebu ne Gjeneve eshte me shue s enje bust, me shume se nje heroi i ynë, ai este dhe mbetet absador më i mire i popullit tone nga ballkani. Vizita te Skendereun e bëme bashakirsht me gazetare, koelge keta nga gjitha torjet  tona etnike, perkunder asaj se ne këte qytet dhe Zvicer kishte së paku 3-4 ambasadore shqiptar nga Shqipëria e Kosova si dhe konzullata e kryetar shoqatas e asocionesh shqiptare qe fatkeqësisht  askënd nuk e takuam ne këte ditelindje tek busti i Skendrebut?!., nese jo për nje fjalim, bile se paku per të kujtuar me një tufë lulesh tek busti i Heroit tonë Kombëtar, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu sot me 6 maj…” ka thëne per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” ne Zvicer z.Aleksander Cipa, kryetar i SHGSH nga Tirana.

Emri i Skënderbeut ka qenë burim frymëzimi për rilindasit, shembull i ndritur për t’u pasur në betejat e ndryshimeve për t’i kthyer popullit lirinë, dinjitetin, bashkimin e hapur, rrugën e përparimit. Në figurën e pavdekshme të Gjergj Kastriotit Skënderbeut, populli shqiptar kurdoherë ka shembullin dhe simbolin e bashkimit, të vëllazërimit, të lirisë, të atdhedashurisë, të harmonisë e të demokracisë.
I lindur sot me 6 maj, para 612

vitesh, në janar të vitit 1468 Skënderbeu u sëmur gjatë zhvillimit të një Kuvendi të thirrur nga ai, në të cilin ishin të ftuar të gjithë princat shqiptarë. Ai vdiq ne moshen 63-vjeçare më 17 Janar 1468 në Lezhë. Gjergj Kastriot Skënderbej mbetet figura legjendare e kombit shqiptar në shekuj.

Gjatë punës 15-vjeçare në drejtimin e shoqatës ndërkombëtare për solidaritet dhe zhvillim të vendeve të lindjes, “Solidest” me seli në Gjenevë te prire nga profesor Astreti Leka më është dashur të mësoj shumë dhe të veproj në shumë vende të botës, ku kam dërguar zërin e kombit tim dhe kam ndihmuar për ngritjen e dinjitetit të bashkëkombësve të mi pranë autoriteteve shtetërore.

Heroi ynë kombëtar, duke mbrojtur tokat dhe vlerat shqiptare, mbrojti edhe qytetërimin perëndimor, të cilit i takojmë. Lavdi i qoft! Me këto fjale deputeti dhe gazetaret shqiptare u ndanë sot nga “ambasadori ” i shqiptareve në Gjenevë  z.”Skender Breu”  të cilet me pas shtruan nje darke n një nga restaurat me luksoze ne ketë qytet “Chez Remo”, pronar i nje shqiptari nga Mitrovica Remo Ahmeti e mbane me kater vëllezërit tjerë..

SHPËRNDAJE