rtkpspsoiuna111Jo vetëm në mungesë votash, Kuvendi nuk ka miratuar Raportin e Radiotelevizionit të Kosovës për vitin 2015. Deputetët e pranishëm në sallë nuk kanë votuar as pro as kundër këtij raporti, duke bërë kështu që të mos i marrë votat e duhura. Mesohet se deputetët nuk votuar raportin e RTK-së psi ne krye te ketij televizioni janë njrez të UDB serbe
E kjo bëri që të reagoi Sabri Hamiti, i cili tha se kjo nuk është në rregull. „ Kjo i bjen si deputet që krejt ato zonja e zotni, kot i keni thanë se nuk iu intereson fati i këtij votimi. Ju po zhvilloni gjoja se polemika dhe kur vjen puna e vendosjes ju nuk jeni as pro as kundër“, tha ai.
Me 53 për, 6 kundër dhe 6 abstenime Kuvendi miratoi Raportin e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për vitin 2015. Ndërsa me 30 për, 21 kundër  dhe 20 abstenime nuk kalon Raporti i Zyrës së Rregullatorit për Energji për vitin 2015.

Nafi Çegrani në faqen 129 – 130 të librit “Ballë për ballë me vdekjen“ shkruan: “Edhe pas Plenumit të Brioneve dhe rënies së Rankoviqit, vazhdon spiunazhi në mes shqiptarëve si në Maqedoni, ashtu edhe në Kosovë, Mal të Zi dhe Shqipëri.

 

Emrat poshte te UDB-shav ne Kosovë, jane kryesisht gazetar e derjor te RTK-së?!

Gati të gjitha redaksitë e gazetave dhe të radiotelevizioneve në Maqedoni dheKosovë shndërrohen në qendra rezidente, me të cilat SDB-ja ( UDB-ja – Sh.B) vite me radhë e sinkronizonte veprimtarinë e vet të errët kundër shqiptarëve. Në kohën kur në SDB të Kosovës vrisnin e prisnin Mehmet Shoshi, Xhevdet Hamza, Mehmet Maliqi e Selim Brosha, këtij shërbimi sekret iu “shitën” falas edhe shumë gazetarë të “Rilindjes”, si Maksut Shehu, Fadil Bujari, Mehmet Kraja, Sabri Hamiti, Jusuf Buxhovi, ndërsa në Televizionin e Prishtinës, Riza Alaj, Fahredin Gunga, Agim Zatriqi, disa të punësuar në Arkivin Historik të Kosovës etj.”

SHPËRNDAJE