Një 34 vjeçar serb, i cili kishte marrë pjesë në vitin 1997 në vjedhjen e shekullit” në stacionin Fraumünster në Cyrih, u dënua të hënën sërish me dy vjet burg nga Gjykata e Qarkut Dietikon (ZH), njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

Gjenevë, 20 shtator / AIK-Presheva Jonë

Këtë herë ai ishte dënuar për vjedhjen e një njeriu në banesën e tij në nëntor 2010. I akuzuari dhe një bashkëpunëtor i tij u neutralizuan përmes gazit lotsjellës dhe pastaj ata u arrstuan duke ju liduzr duart. Njeriu i ka shërbyer tashmë 309 ditë të dënimit të tij. Ai duhet gjithashtu të paguajnë dëmet. Prokurori kërkoi dënimin me tre vjet burg, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

Do përkujtuar se serbi me emrin  Zoran para ca vitesh (1997) qe i arrstuar  në Spanjë pas grabitjes së 1.3 milion franga. Ai pasi kishte vuajtur denimin, në vitin 2008 ai u duk në një kanal televiziv të Zvicrës  ku shitje si “esnaf” ?!


Serb nuk është i huaj një preson i  panjohur për policinë zvicerane. Në shtator 1997, ai mori pjesë në vjedhjen e shekullit“, në të cilën shtatë persona kihsin vjedhur 53 milion franga në stacionin Fraumünster në Cyrih. Anëtarët e grupit ishin zbulura dhe arrestuar shpejt. Megjithatë, 20 milionë franga ende nuk dihen se ku gjenden..

 

 

 

SHPËRNDAJE