Qëllimi kryesorë i këtyre aksioneve që po rezultojnë me denime të pabaza mbi shqiptarët e Luginës së Preshevës si qëllim final kanë zbrazjen e Luginës dhe për këtë duhet kërkuar ndihhmë nga ndërkombëtarët, thuhet në kumtesën lëshuar nga zyra për informim e Rilindjes Demokratike.
Preshevë/ 21 shtator

Edhe kèsaj here u dèshmua se serbia nuk ka gjykata tè pavarura por ato jan direkt të udhèhequra nga qarqe politike,këtë e dëshmon vendimi i marrun mè 19 shtator ndaj tè burgosurve shqiptare. Gjyqi i ditëve më parë ishte politik siq iu bèheshin përmes proceve të montuara politike shqiptarëve gjatë viteve 1945,1968,1981 vetèm e vetèm pse ishin shqiptarè! Me kètè vendim krijohet edhe mè tepèr pasiguri nè kèto treva qè direkt ndikon në zbrazjen e tyre e qe èshtë qèllimi final i qarqeve tè caktuara politike. Nè kèto momente tè vèshtira duhet tè jemi sè bashku dhe duhet kèrkuar ndèrhyrjen e gjykatës ndèrkombtare sepse nuk kemi besim nè kètë gjyq qè èshtè direkt i ndikuar nga politika,pèr kètè edhe më tepër flet mènyra e burgosjes spektakulare para kamerave nè vitin 2008, thuhet në kumtesën lëshuar nga Rilindja Demokratike.

SHPËRNDAJE