turkkGjeneve,  korrik  -Qindra  prtoestues kane marshuar sot para selinese e\se OKB ne Gjeneve  ne  mbështetjen e tyre për Erdogan. Ne perkrahje te liderit hipostrik Erfdogan para pPallait te Kombeve te Bashkauara  ne Gjenve nuk kihste vetem turq pore dhe shqiptar, njfton asgjencia e lajmeve “Presheva jone”

Perkkrahesit e ergoganit  ihsin te  pajisur me flamuj turq, shiptar e amrikan u mblodhën sot ne roiet e  pasdite në vendin e Kombeve des në Gjenevë për të treguar mbështetjen e tyre për qeverinë turke “zgjedhur në mënyrë demokratike”. Ata denoncuan ushtarët rrebele tentativë të grushtit të shtetit kundër popullsisë te lidhur me diosa spionazhe te huaja me qellim te destablizminit te vedit dhe ngulfatjes se demokarcise ne Turqi.

“Rrofte Erdogan”, “Rrofte Trurqwia demkratike”, “Poshte tradhatret. armiqte e Turqise deh isalmit”..”Demokracia po!” dhe “puc jo!” ihsin csa brohoritje dhe pankarta te shkruar në frëngjisht dhe turke. Demonstruesit kritikuan qeveritë perëndimore dhe mediat e tyre “për mbështetje për tradhtarë”, përpara se të përshëndetur reagimin e fortë të grushtit të shtetit. Ata respektuar një minutë heshtje për “dëshmorët” dhe kënduan himnin kombëtar turk.

Nga ana e tyre, shoqatat kurdë dhe Alevi në Gjenevë shprehur shqetësimin në një deklaratë, në atë që duket si një “shfaqje të forcës islamike në Zvicër”. Dhe kujtojnë kundërshtimin e tyre ndaj çdo regjimi shtypës, qoftë grushtit të shtetit apo “regjimit islamo-fashist i Erdogan.”

SHPËRNDAJE