Presidenti Pacolli dhe “presidentët” tjerë të Kosovës sipas qarshisë së Prishtinës: Adem Demaci, Veton Surroi, Edita Tahiri, Enver Hasani, Blerim Shala etj… Ndërkaq, kandidatura e z.Pacollit, që në një farë mënyre ka më së shumti  gjasa, megjithatë shihet si mundësi, për shkak të afërsisë së tij të ditur me partinë në pushtet. Fundja, Pacolli si kandidat i mundshëm për kryetar të Kosovës është përfolur edhe para procesit zgjedhor, përkatësisht që kur ishte shkarkuar Sejdiu.

Prishtinë, 21 shkurt / AIK-Presheva Jonë

Kuvendi i Kosovës i dalë nga zgjedhjet e 12 dhjetorit sot mban seancën konstituive.

Deri në zgjedhjen e organeve të reja seanca pritet të drejtohet nga deputeti më i vjetër i cili do të ndihmohet edhe nga deputeti më i ri. Sipas rendit të ditës, fillimisht pritet verifikimi i mandateve. Më pas do të bëhet betimi i deputetëve. Kurse në pjesën e parë të punës, Kuvendi pritet të zgjedh kryetarin dhe nënkryetarët e Kuvendit. Kryetari zgjidhet nga partia më e madhe në Kuvend. Ndërkohë mbetet tek partitë që tashmë kanë lidhur koalicion qeverisës nëse do të inicojnë si pika shtesë edhe zgjedhjen e presidentit dhe qeverisë së re. I vetmi që deri më tani ka bërë publike kandidaturën për postin e presidentit të Kosovës është kryetari i AKR-së, Behgjet Pacolli. Kandidatura e tij është pjesë e marrëveshjes për qeverinë e re.

Presidenti Pacolli dhe “presidentët” tjerë të Kosovës sipas qarshisë së Prishtinës: Adem demaci, Veton Surroi, Edita Tahiri, Enver Hasani, Blerim Shala etj… Ndërkaq, kandidatura e Pacollit, që në një farë mënyre ka më së shumti  gjasa, megjithatë shihet si mundësi, për shkak të afërsisë së tij të ditur me partinë në pushtet. Fundja, Pacolli si kandidat i mundshëm për kryetar të Kosovës është përfolur edhe para procesit zgjedhor, përkatësisht që kur ishte shkarkuar Sejdiu.

Se cfarë mendon për kandidaturëne tij për president të Kosovës z.Adem Demaci për Agjenicnë Informative Kombëtare “Presheva Jonë” ka deklaruar se “unë nuk e kam nërmend të bëhem president i Kosovës në këtë situatë rdhe më vjen keq për ket propozim të disa partive apo intelektualëve, rinisë sonë që kanë  treguar vullnet mirë për mua për të qenë kandidat për këtë post. Por unë nuk mund të jem president në këto rrethana të pazarllëqeve të partive poltike për iks interesa..”

Votimi për presidentin është i fshehtë dhe mund të shkoj deri në tre rrathë. Në dy rrathët e parë kërkohen dy të tretat e votave të Kuvendit apo 80 vota plus, përderisa në rrethin e tretë presidenti mund të zgjedhet edhe me shumicën apo 61 vota të deputetëve. Pas zgjedhjes së presidentit pason edhe prezantimi i mandatarit dhe qeverisë së re.  Në këto ditë pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare të Kosovës dhe pas rezultateve përfundimtyare të KQZ-së ashut siq ihste paralajmëruar, Kosva ka nisur t’i rredhitë insituticione t eKosovës duke filluar nga presidneti, kyreminsitri e keshtu me me radhë. Si rezultat i marrveshjes së kaluar mes PDK-së fituese e zgjedhjeve dhe AKR-së dhe sipa smarrëvesghjes së nënshkruar dje për zratrizimin emarrëveshjes në fjalë, dihet se kandidat potencial për presdidnnt të Kosovës është lidei i AKR-së Begjet Pacolli,sikur dihet edhe për kyreminsitër me Hashim Thacin i cili veq ka marrur në xhep kandidaturën nga kreu i PDK-së. Po ashtu dihen pak a shumë edhe për idsa zv.kyreminsitar dhe ministra apo deputet të cilët kyreisht janë nga radhët e PDK-së, AKR-së dhe “lista e Rugovës.”

Presidenti Pacolli dhe “presidentët” tjerë të Kosovës sipas qarshisë së Prishtinës: Adem demaci, Veton Surroi, Edita Tahiri, Enver Hasani, Blerim Shala etj… Ndërkaq, kandidatura e Pacollit, që në një farë mënyre ka më së shumti  gjasa, megjithatë shihet si mundësi, për shkak të afërsisë së tij të ditur me partinë në pushtet. Fundja, Pacolli si kandidat i mundshëm për kryetar të Kosovës është përfolur edhe para procesit zgjedhor, përkatësisht që kur ishte shkarkuar Sejdiu.

Se cfarë mendon për kandidaturëne tij për president të Kosovës z.Adem Demaci për Agjenicnë Informative Kombëtare “Presheva Jonë” ka deklaruar se “unë nuk e kam nërmend të bëhem president i Kosovës në këtë situatë rdhe më vjen keq për ket propozim të disa partive apo intelektualëve, rinisë sonë që kanë  treguar vullnet mirë për mua për të qenë kandidat për këtë post. Por unë nuk mund të jem president në këto rrethana të pazarllëqeve të partive poltike për iks interesa..”

SHPËRNDAJE