NEW YORK – Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres ka takuar sot Ministrin e Jashtëm serb Ivica Daçiç. Nga takimi Guterres-Dacvic kane biseduar edhe nper situaten ne Kosovë, kane njoftuar zyrtaret e Kombeve te Bashkuara agjencine e lajmeve “Persheva jonë”

Nuk ka pelqim të vendeve mëdha, veçanërisht Rusia dhe Kina, qe”çështjen e Kosovës ta heqin nga rendi i ditës në OKB dhe për heqjen e misionit të UNMIK-it në Kosovë (shfuqizimin Rezolutës 1244)

Po ashtu mesohet se javën e ardhshme do ta marre në telefon presidentin e Serbisë, Aleksandar Vucic per te biseduar per situaten ne Serbi dhe  rajon.

 

Sipas tij, Serbia është shumë e rëndësishme që çështja e Kosovës  të mbajë fokusin e Kombeve të Bashkuara ose Këshillin e Sigurimit.

“Prishtina nuk i përmbush ajo që është detyrë e saj në bazë të Rezolutës 1244 dhe në bazë të dialogut të Brukselit dhe Prishtinës Nuk zbaton dialogun e Brukselit” ka thëne Dacic.

Ne vazhdim ministri serb Daçiç duke iu referuar seancën për Kosovën, tha se ishte e rëndësishme për ne që bashkësia ndërkombëtare mban në fokus me të gjitha problemet që ekzistojnë në Kosovë. Nuk ka pelqim të vendeve mëdha, veçanërisht Rusia dhe Kina, qe”çështjen e Kosovës ta heqin nga rendi i ditës në OKB dhe për heqjen e misionit të UNMIK-it në Kosovë (shfuqizimin Rezolutës 1244), ka thene fund Dacic.

SHPËRNDAJE