Pas kthimit të kyemninistrit serb nga disa qenda të vendosjes , kryeministri serb Ivica Daçiç  ka pèhura sot se “qeveria serbe  do të ndërtojë ura të reja të besimit mes Beogrdaiot dhe Prishtinës  si dhe vendet përrteth..”, raporton “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave serbe.

 

Beograd, 21 shtator

 

 

Pas vizitave dhe një sër takimesh në Bruksel me diploamt të BER-së deh amaeirkan  njeriu i parë i qverisë serbe duket s ei ka zbut fjalët rreth Kosovës.  Pas kthimit të kyemninistrit serb nga disa qenda të vendosjes , kryeministri serb Ivica Daçiç  ka pèhura sot se “qeveria serbe  do të ndërtojë ura të reja të besimit mes Beogrdaiot dhe Prishtinës  si dhe vendet përrteth..”, raporton “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave serbe.

“Ne do të vazhdojmë dialogun me Prishtinën në zgjidhjen e problemeve në të mirë të të gjithë qytetarëve të Kosovës në përputhje me Rezolutën 1244 (Këshilli i Sigurimit), cka politika zyrtare e Serbisë po merr  mbështetjen e BE-së”, ka thënë Daçiç ndër tjera në Forumin Sigurimit Beogradit në Hotel Hyatt.

Daçiç tha se paqja në Ballkan mund të vendoset nga ne në qoftë se i përgjgijemi gjitha kërkesave të viktkimave të së kaluarës dhe nëse  ndëshkohen përgjegjësit e   atyre krimeve..” ka pohuar Dacic, duke përmendu  në këtë rast edhe  trafikimimin e  organeve njerëzore.

SHPËRNDAJE