Dacic: Do të doja qe edhe serbet ne Shqiperi te kenë te drejtat e ngjajshme sikur shqiptaret në Preshevë. Sipas agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” diplomati serb harron se shqiptaret ne Luginen e Presheves jane autokton kurse serbe ne Shqiperi jane te ardhur sikur edhe keta ne Preshevë. (Kujtojme pak historianin serb Rade Mihaljçiç: Shqiptaret në Serbi janë autokton e serbët ardhacak.)

 

Preshevë, 7 mars-Vizita e Presidentit shqiptar Bujar Nishanit ne Lugine e Preshvces, te nisur sot ne ora 12-te ne Bujanoc po ndiqet me intersim te madh jo vetëm nga popullata shqiptare entik ne rajon, por edhe nga mediat e shumta, por edhe nga autoritet serbe serbe qofte lokale apo qendrore  në Beograd.

Nga keto te fundit nuk munguan deklaratata e akuza rreth vizites se Nishanin nemesin e shqiptareve etnik ne Luginene Preshevës siku ajo e kryemnistrit apo ministrir serb Aleksandser Vuucici dhe Ivica Dacic te cilet folen per “mungesen e himnit serb gjate vizites se presidentit shqiptar ne Bujanoc” (?!) apo refrenin tashme te njohur serb “provokacija”, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Lidhur me viiziten e persidenti shiptar Nishaninit ne Luiginene Preshves ka reaguar edhe shefi i diplomacise serbe Ivica Dacici. Ai ka thnen se “vizita e presiedntit Bujaar Nishanit ne komunat shqiptarenë jug të Serbisë ishete paralajmëruar njoftoi përmes kanaleve diplomatike dhe në vetvete nuk është vizita e diskutueshme, por mund të dyshohet në mesazhet që do të dëgjohet dhe shihet dhe trajtohet qartë me qeverinë shtetërore..”, transmetojn agejn cia e lajemeve “Presheva jonë”

Duke folur në një konferencë për shtyp Dacic, sikru edhe Vucic, tha se vizita të Bujanocit dhe Preshevës Nishani po ndfiqet edhe nga përfaqësuesi i Qeverisë serbe Stankovic

Daçiq shtoi se “kish pasur deshire qe te drejat e serbëve në Shqipëri te jene te ngjajshme sikur të drejtat e shqiptarëve në Serbi “duiem shtuar se “serbëve ne Sqhiperi ju eshte ndalur të kenë një mbiemër serbe dhe të deklarohen si serbë.”. Pmvresisht nga kjo Dacic harron për pak moemnte se dsa serbe ne Kosove cuhen Slodan apo Miloshvic apo s apermndore jasne te cra Dusanave apo sa personalitete e deputet serbe jane ne paralemtnin dhe qeverine e Kosovës e sa shqiptar jane jane ne qeverine apo parlmentin e Sebrisë ?! ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Do të doja qe edhe serbet ne Shqiperi te kenë te drejtat e ngjajshme sikur shqiptaret në Preshevë…” ak thne sot ministri i jashtem i Serbise Ivica Daciic ne kohen kur presidneti shiptar po qnedron ne nje vizite ne Luginen e Preshevës. Sipas agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” diplomati serb harron se shqiptaret ne Luginen e Presheves jane autokton kurse serbe ne Shqiperi jane te ardhur sikur edhe keta ne Preshevë. (Kujtojme pak historianin serb Rade Mihaljçiç: Shqiptaret në Serbi janë autokton e serbët ardhacak.)

SHPËRNDAJE