Codi Hagel, 18 vjeçe,  kjo e re amerikane  prej katër vitesh vuan nga një sëmundja që i ka shkaktuar gati 30 herë kriza të dridhjes së këmbëve dhe kokës, shkruan sot “20 minutes” e Zvicrës (Cody Hagel, une Américaine de 18 ans atteinte du syndrome de la Tourette, s’est mise à braire comme un âne plus de trente fois par jour depuis qu’elle est tombée enceinte.) njofton agjencia infotmative « Presheva Jonë.  Kjo adoleshente shtatzënë ka befasuar mjedisin ku jeton, por jo edhe mjekët i cili fenomen nuk ishte i panjohur ku ata  flasin për një sindrom me emrin « touret”

 Deri këtu nuk ka asgjë të jashtëzakonshme, por familja e saj ishte shokuar kur ajo nisi të pëlliste si gomar në mënyrë të paevitueshme më shumë se 20 herë në ditë. Vajza tha gjithashtu se kishte nisur të qeshte me të madhe dhe bërtiste “po” kudo që të ishte. Shtatzënia e tjetërson natyrën e sindromës “Touret” dhe ndonjëherë e zhduk atë, por shkencëtarët nuk janë të sigurt pse ndodh kjo. Adoleshentja jeton me prindërit e saj në Dakotën e  Veriut, SHBA. Ata kanë dy gomarë të quajtur Oliver dhe Rachel, të cilët mund të kenë ndikuar te sjellja e vajzës.

SHPËRNDAJE