Vera tashmë ka mbërritur dhe aroma dehëse e detit po i fton të gjithë, të mendojnë se ku do t’i kalojnë pushimet.

Sipas Agjencisë Evropiane të Mjedisit, e cila çdo vit publikon listën e deteve, liqeneve dhe lumenjve më të pastër në Evropë, tregon për vitin 2012, se 82.3% të plazheve më të bukura dhe të pastra njëkohësisht, gjenden në Itali.

Për detin më të mirë të Evropës, ky institucion, rekomandon atë që gjendet në brigjet e bukura të Qipros, me një nivel vlerësimi deri në masën prej 99.1%. Ndërkaq, rezultate të mira jepen nga AEM-ja, edhe për Maltën, Kroacinë, por edhe ishujt e bukur grekë.

Vendet që duhen shmangur për një pushim në bregdet? Hollanda (47.4%), Bullgaria (49.5%), Belgjika (52,1%).

SHPËRNDAJE