Charles është shpallur zyrtarisht Mbret në një këshill aderimi në Pallatin St James raporton The Guardian.

Mbreti Charles III u shpall në mungesë të tij nga këshilli . Ai do të bashkohet me këshilltarët e fshehtë dhe do të mbajë këshillin e tij të parë të fshehtë, i shoqëruar nga Mbretëresha Consort dhe Princi i Uellsit, dhe do të bëjë një deklaratë dhe do të lexojë dhe nënshkruajë një betim për të mbrojtur sigurinë e Kishës së Skocisë dhe për të miratuar urdhrat.

Një shpallje kryesore do të lexohet në publik nga Mbreti i Armëve Garter nga ballkoni me pamje nga Gjykata Friary në Pallatin e St James

SHPËRNDAJE