« Zvicra është ndër vendet e para që ka njohur shtetin e Kosovës, duke pasur arësyet e veta, për te cilat qendrime nuk ka kthim mbrapa. Zvicra sot ka ambasadene vete ne Kosove dhe vazhdon bashkepunimin ne gjitha sferat me Prishtinen zyrtare » ka deklaruar për gjencinë nformative Kombëatre “Presheva Jonë” presidentja e Zvicrës znj.Micheline Calmy-Rey.

Nefail MALIQI

Gjenevë, 30 janar

Presidentja e Konfederatës së Zvicrës, Micheline Calmy-Rey gjatë koferencës së parë për shtyp në Gjenevë ajo të përditshmes shqiptare “Bota sot” ju është përgjigjur se “përkundër raportit dhe misionit të Dik Marty në Kosovë ne do të vazhdojmë bashkëpunojmë dhe të intensifkojmë dihmat për Kosovë..”

 
« Zvicra është ndër vendet e para që ka njohur shtetin e Kosovës, duke pasur arësyet e veta, për te cilat qendrime nuk ka kthim mbrapa. Zvicra sot ka ambasadene vete ne Kosove dhe vazhdon bashkepunimin ne gjitha sferat me Prishtinen zyrtare » ka deklaruar për Agjencinë Informative Kombëtare “Presheva Jonë” presidentja e Zvicrës znj.Micheline Calmy-Rey

Pyetjes sonë se si mund të reflektohet raporti i Dick Marty për Kosoves në relacionet e ardhshme mes Bernës dhe Prishtinës shtruar znj. Micheline Calmy-Rey, presidentja zvicerane përgjigjet per AIK “Presheva Jone” për se « qëndirmet dhe sygjerimt e qeverisë zvicerane tashmë dihen drejtuar Prishtinës zyrtare që në Kosovë të funksionojë shteti juridik duke luftuar krimin e organizuar dhe të bërat e së kaluarës, natyrisht duke mundësuar EULEX dhe nërkombëtarëve tjerë te zhvillojne hetuesi rreth akuzave te senatorti tone Dick Marty.. »

Sipas saj “raportet sekrete të NATO-s për disa persona në politikën kosovare eshtë duke e shqyrtuar me vëmedje dhe nëse na kërkohet ndihmë nga misioni i evropian në Kosovë “EULEX”-it ne jemi të gatshëm t’i ofrojmë resurse dhe ekspertiza..”.

SHPËRNDAJE