Résultat de recherche d'images pour "bujanoc"

Bujanoca dhe Presheva kthehet ne shekullin 19, kercnohet nga epidemia e fruthit dhe zhugës

Në repartin e infektologjisë në spitalin e Vranjës është shtrirë një student nga komuna e Bujanocit i dshuar se eshte prekur ngha virusi i sëmundjes Morbillit (Fruthit), thuhet në një njoftim nga Qendra spitalore e Vranjës, transmeton  agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Liderët e dhene pas pilitikes dhe biznesit e kthejnë Luginen e Presheves ne shek. e 19-te e cila kercnohet nga epidemia e fruthit dhe zhugës?!

Mjekët kane konstauar se “Pacienti në Prishtinë ka qenë në kontakt me të sëmurët tjerë nga kjo sëmundje çka edhe vë në dyshim serioz se edhe vet është sëmurë”

Mësohet se ky student nga Luhina e Preshevës është shtrirë në repartin e infektivës javen e kaluar (13 tetor te ketij viti) dhe po bëhen analizat per te zblura se er cka ehsdte fjlala verete aty, per cfare lloj sëmundje. Sipas specialisteve te klinikës, simptomet i përgjigjen fruthit dhe rreziku për përhapje gjithmonë ekziston. Vec fruthit ne Luginen e Preshevës ne mungese te ujit t epijshem, rrymes ka shkatuar pasoja ne papastertia cka ne disa mjedise vec fruthit popullata po kercohet edhe nga zhuga. Merre me mend ne kete milenium Bujanoca dhe Presheva kthehet ne shekullin 19, kercnohet  nga epidemia e fruthit dhe zhugës?!

Morbilli ose fruthi tashmë ka depërtuar edhe në rajonin e Anamoravës. Xhevat Demiri shef i reparti të infektologjisë në spitalin e Gjilanit, se katër raste janë të shtrira në këtë repart dhe gjendja e tyre nuk është e mirë.

“Janë rastet e para të morbillit në repartin tonë, dy janë fëmijë nga Kaçaniku dhe dy raste të rritur, njëra nga Hogoshti dhe tjetra nga Gjilani. Gjendja shëndetësore e këtyre pacientëve nuk është e mirë kurse reparti ka nevojë për përforcim të kuadrit të mesëm”, ka thënë Demiri.

Résultat de recherche d'images pour "bujanoc qent endacak"

SHPËRNDAJE