Ballina Lajme Aktuale Bujanoc, pa panikë, po vijne vaksinat nga BE per kafshët. Sëmundja e...

Bujanoc, pa panikë, po vijne vaksinat nga BE per kafshët. Sëmundja e tyre nuk transmetohet tek njerëzit

0
lopp
Bujanoc, 13 qershor  -Në mbledhjen e mbajtur në Vrajëe  Bujanc  është shprehur se gjendja është aq alarmante dhe portelelet lokale nuk duhet te krijone panikë, per nje Like, ashtu keshtu lopet s bepje Like (?!)  kane pohuar autoritetet  e Bujanocit ne humor, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” 

Zyrtare, sëmundja e kafsheve nuk transmetohet tek njerëzit, dhe nuk ka asnjë rrezik për shëndetin e tyre

“Sëmundja nuk është e rrezikshme për njerëz mirëpo shumë shpejt shperndahet tek kafshët…”  ka phuar Dragan Glamocic.

Edhe pse ata mund të presin raste të reja të infektimit të bagëtisë që vuajnë nga pezmatim i lëkurës me gunga e njohur si sëmundje e trazuar lëkura është vënë nën kontroll, sipas Kurir kryetarit të Shtabit operativ për ndalimin e sëmundjes, ka shtuar  Glamocic.

Sipas tij më të rrezikuar jane ata ne qarkut Pcinjës, e cila u shpall një zonë ngjitëse, por situata po monitorohet në rrethe të tjera.  Agejnecia  elajemeve  “Persheva jonë” ka mesuar nga autzoritet e Bujanocitduke  paralajemruar ndihma nga Bashkimi Evropian me vaksina perkatese.

“Ne presim vaksinën në Bashkimin Evropian, sepse ato mund të jenë më herët në gjendje për të marrë atë derisa të shfaqet sëmundja. Nxitojnë për të vaksinës është e lartë. Përndryshe, virusi transmetohet nga rriqrat, mushkonjat dhe mizat, si dhe transportin e kafshëve të infektuara…” kane phuara utoritetet e Bujanocit

SHPËRNDAJE