Këshilli Kombëtar Shqiptar i Kosovës Lindore  duke përshëndetë lirimin e pesë të burgosurve ish-pjesëtarë të UÇPMB-së nga xhandarmëria serbe në burgun e Beogradit kërkon, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

 

Bujanoc, 30 maj

 

Këshilli Kombëtar Shqiptar duke përshëndetë lirimin e pesë të burgosurve ish-pjesëtarë të UÇPMB-së nga xhandarmëria serbe në burgun e Beogradit kërkon, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”, ku KKSH, njëkohëisht  kerkon lirimin e menjëhershëm edhe tre ish pjesëtarë të UÇPMB-së që po vuajnë dënimin e montuar politik në burgun e Vranjës, thuhe tnë një kumtesë të Këshilli Kombëtar Shqiptar.

Arrestimi i 8 shqiptarëve nga Komuna e Bujanocit, Këshilli Kombëtar Shqiptar e konsideron si aktë politik i drejtëpërdrejt i i Daçiqit  nën akuzën për “krime lufte kundër njerëzimit”, duke shkelur mbi marrveshjen e Konçuli, Vendimin për Amnesti të  ish pjesëtarët e UÇPMB-së dhe Deklaratën univerzale për të drejtat e njeriut, thuhet ne fund ne kumtesën e Këshilli Kombëtar Shqiptar, nesnhrkuar nga kryetair i saj z.Galip  Beiqiri.

 

 

SHPËRNDAJE