kambbvcvBujanoc, 2 dhjetor  -“Nëse edhe Gjykata Kushtetuese nuk e rrespekton vendimin e parlamentit lokal, atëherë nuk na mbete gjë neve pos t’i drejotohemi nderkombëtareve duke filluar nga gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strazburg” ka thënë kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi për gajencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Siq kemi njftuar, para një jave Ministria e Administratës Publike dhe Vetëqeverisjes Lokale ka refuzuar sot  kërkesën e këshilltarve te partive  shqiptare për të ndryshuar emrin e sheshit qendror në Bujanoc nga Karagjorgje Petrovic në Skenderbeu. Por aturotet lokasle t^nga Bujanovit thone se  “ende nuk e kemi marrë dokumentin zyrtarë nga ministria gjegjëse me rastin e vendimit të Kuvendit Komunal të Bujanocit rreth ndryshimit të emrit të sheshit kryesorë në Bujanoc. Dhe mu pe rekte ne  kemi vendosur që ti ankohemi Gjykatës Kushtetuese.

Sipa ste parit te Bujanocit z.kmaberi “nëse edhe Gjykata Kushtetuese nuk e rrespekton vendimin e parlamentit lokal, atëherë nuk na mbete gjë neve pos t’i drejoithemi nderkombëtareve duke filluar nga gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strazburg”

Do perjkujtuar se me 30 qershor te ketij viti Kuvendi Komunal i Bujanocit gjatë nje seance sme shumice votash kishte korrigjuar emrin e sheshit kryesor të Bujanocit me shumice shqiptare nga “Karaxhorgje Petrovic” në “Skenderbeu”. Propozimi i emërtimit të sheshit të Bujanocit, u votua me 22 vota pro  dhe 14 kundër, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Shpresojme se aakesa eventual e Bujanocit ne Strasburg per Skenderbeun nuk do të mbeten vetëm fjale sikur ato të  Presheves per lapidarin e UCPMB-së qe u harrua edhe lapidari edhe Strasburgu ?!

SHPËRNDAJE