Pas nderhyrjes se forcave shqiptare ne Veri te Kosoves (ROSU) per situiatne tendosur pas palgosje se pese policce shqiptarë, kane pasuar regimet edhe te dnerkombëtarve. te paret kan reaguar BE nga Brukseli.

Ne nje njoftim nga nga Maja Kocijancic zëdhënese BE-së derguar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” duke shprehju ajo qendrimine Bashkimit Evropian mbi zhvillimet e fundit ne Kosovë, nder tjera thuhet se “Operacionet e tilla te ROSU duhet të përforcojnë dhe jo të dobësojnë përpjekjet e normalizimit.”,  trasnmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” (“We are in touch with the leadership in Pristina and Belgrade and have called for utmost restraint.“)

• Mbështetja e sundimit të ligjit, duke përfshirë prezumimin e pafajësisë, është një objektiv që BE mbështet fuqishëm.

• Operacionet e policisë duhet të sjellin besim në sundimin e ligjit për të gjitha komunitetet.

• Operacione të tilla duhet të përforcojnë dhe jo të dobësojnë përpjekjet e normalizimit.

• Ne besojmë fuqishëm që më shumë bashkëpunim policor dhe gjyqësor është i nevojshëm nga të gjithë aktorët në respektimin e plotë të Marrëveshjes së Brukselit.

• Operacioni policor në Mitrovicë që synon individë të dyshuar nga të gjithë rajonin dhe pjesën tjetër të Kosovës, pas urdhrave të gjykatës, duhet të bëhet në përputhje me ligjin dhe të komunikohen siç duhet.

• Ne jemi në kontakt me udhëheqjen në Prishtinë dhe Beograd dhe kemi bërë thirrje për përmbajtje të madhe.

SHPËRNDAJE