hahsaaPreshevë, 22 qershor  -Vetëndosja e demarkacionit si kusht për liberalizimin e vizave është shpikje e Hshium Thcit dhe zyxratreve te  Bashkimit Evropian, geme cila dite e sa vie po behet teme e nxehte dhe shqetesuese  jo vetëm ne Prishtine por edhe nder shqiptaret  ne Presheve e  diaspore, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Nje perqafim qe kushton 12.000 ha..Pas Malit të Zi, Prishtina zyrtare ka paralajmëruar qysh vit e kaluar se Kosova e do beje demarkacionin me Serbinë në 2016

Ky problem i demarkaconit qvri e Kosve s eka bere si “mode” ose kush i nderkomb¨retave jo jo mbi qafe e kane specialen ..dhe ende pa u kryre mire me Malin e Ii, tash ka zene të flitet edhe me Serbine, me pretendime qe demarkacioni te gelltit tokat shqiptare edhe kenej kah Preshev edhe mijera gekatre. duke lene vendabnimet shqiptare (Medvegja, Buanoci dhe Presheveva) nen Serbi te njohur si Kosove Lindore, kane pohuar sot per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” analiste nga Presheva sipas te cileve “Hashim  Thaci  nese e ka bishitn e zene per te zezat e tij, le te tregoj, t’mos e tarrin nqafe popullin dhe t mos e shantazhoje trojet e Kosoves duke i qitur n’pazar per interesa të tij personale.  Kot do ta ket ai pse  përqafohet ne Bruksel me zyrtare te BE-së dhe pionerin e kryekriminelit Miloshevicit, Dacicin e a saat Morghenin, sepse Kosva nuk ka toka fal per t ju dhene vendet sllave per ahter te Brukselit e hiq e me hiq per hater te Beogradit..?!  E jona eshte deri ne Nish!..”

Nalsite nga kosova Lindore i kane phuar sot agjencise se lajemeev “Persheva jonë” s ene rast demrakcioni mes Kosoves dhe Serbisë “Medvegja, Presheva e Bujanoca duhet t’i kthehen Kosovës..”

SHPËRNDAJE