Image result for jonuz musliu diasporaCyrih, 9 shtator  -Shqiptaret nga Lugina e Preshvës në perendim, simdos ne Zvcer  dite e sa vie po e deshmojne veten jo vetem se jane shembull te integrimeve, por edhe si intelektual dhe biznismen te suksesshem.  E, njëri nga ta është edhe Muhamet Shabani, drejor gjeneral i  MS Finanz Group AG me seli në Cyrih. Por si Muhameti nga Miratoca, nga Lufgian ePreshves ne Zvcer ka shme sish. Sipas agjencise se lajmeve “Presheva jonë” ne Zvicer jane rreth 40 biznesmen nga Medvegja, Presheva dhe Bujanoca  te cilet secili ne fondet (banka) posedojne me së paku 2 milion apo me se shumti 10 milion franga. Shume nprej tyre jane edhe anetare te Rrjetit te  Bizneseve Shqiptare ne Zvicer dheDiasporë.

 

Firma tashme me renome nderkombëtare (MS Finanz Group AG) qe drejtohet nga i riu nga Presheva z.Muhamet Shabanin, pas disa qendrave evropiane me filiala te saja tash komapnia e tij “pushton” edhe Ballkanin (por jo edhe ne Presheve e Bujanoc) duke u nisur nga Kosova duke inkuadruar rreth 50 punëtore te rinj, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Milioneri Muhamet Shabani nga Zvicra: Nuk kam projekte serioze në Preshevë, sepse atje s’kemi liderë serioz

Sa i perket investimeve në Kosovë z.Shabani ne vazhidim pohon se atje veq sa kemi filluar me disa projekte, ku deri tash kemi financuar vetem 10 milion euro me shprese qe keto investiumve te rriten muajve te ardhshme edhe me shume.

Se a e ka ndermend te investoj ne Luginen e Preshevës ne vazhdim milioneri Muhamet Shabani nga Miratoca e Preshevës i cili prej vitesh jeton dhe vepron ne  Zvicër per fund ka pohuar se “Une shume kam deshire te ndihmoje zhvillimin e vendlindjes sime, ne  Kosovën Lindore. Disa here jam matur za ndihmojë. Ne fakt une ndihmoje njerez te varfur e shtresa tjera njerezish me probleme shëdetësore apo sociale. Kam provuar te beje dicka te madhe dhe te menqur me Presheven time, por ju them me keqardhje se ende skam gjetur atje aleat bashkepunmimi e as besimin tek ata lidere qe per cdo kater muaj ndryshon qeveria lolakle. Si naj vejushk qe ndërron shpesh burrat, dreq s’ju bie ne fije se cka bëjne me do far kolacionesh t’hamamit e lodhen popullin ma..”

Biznismeni tjeter nga Bujanoca  H.L.  ne Cyrih qe posedon hotelin e vete dhe 14 shitore tjera ushqimore ne mbarë terrotorin helvetik,  Zvicrës thote per agjencine e lajmeve “Persheva jonë” se “Nuk investojme ne Presheve e Bujanoc per “gllobar”,  me lidere te dyshimte te lidhur me Beogradin. Pa kthyer lapidarin e UCPMB-së dhe pe realizuar Referendumin e 1-2 marsit te vitit 1992 s’ka pare!..”

Image result for jonuz musliu zvicerNdersa disa biznesmen tjere ne Zvicer te cilet kishin tubuar mjete per te ndertuar lapidarin e UPMB-se te cilat te holla ju shkuan huq, kane pohuar se  “lidertet tane ne Zvcer vijn e ose para zgjedhjeve per fushta ose per te mbledhur para. Nuk investojme ne Presheve e Bujanoc pa hequr korrupcionin dhe pa kther lapidarin e UCPMB-së.”

Edhe OSBE dite me konfirmon se “Presheva mbetet komuna e “Hyllari Clintonit” në fund të listës, qyteti më i dobët, me i korruptuar!..”

“Lideret atje jane labil dhe besa te dyshimt, dreqi i raft n’fije cka bejne e me kë të bashkepunojne. Nje mund ta theme se ata per qyteterët, popullin e vet nuk jane duke punuar. Rasti konkret, ku e kane Referendumin e 1-2 marsit te vitit 1992 dhe u gazetaret qe ne pyetjen e pare duhet t’i pyesni ku keni ate proces historik dhe pse nuk eshte realizuar?!..E tash, cka me prit nga ta, apo cka mundemi me bashkepunuar apo investuar ne Preshevë. Prandaj, une nuk kam projekte serioze në Preshevë, sepse atje s’kemi as partner e as liderë serioz.” ka phuar biznsimeini nga Presheva Muhamet Shabani

Biznismeni nga Lugina Muhamet Shabani: Me Haradianjn dhe Pacollin Kosova dhe shqiptaria deri ne Preshevë do te jete edhe me forte 

Nga disa burimeve te agjencise se lajmeve “Presheva Jone” ka mesuar se milioneri dhe biznismeni i njohur shqiptar ne Zvicer Muhamat Shabani ka lidhje te ngushta me multi milioneret te njohur si oligarh..

Në këte bisede me biznismenine njohur zvcerano-shqiptar me oirghine nga Lugina e  Preshvës uron  Ramush Haradinajn dhe Bexhet Pacollin e krye te qverise se Kosovës “Kosova jone deri tash ka shkue poshtë. E besoj se me Haradinajn dhe Pacollin Kosova me ketza dy n jerez te forte edhe shqiptaria deri në Preshevë padyshim do te jene edhe me forte dhe punet do t’i ken shume me mire se sa deri me sot…” ka thënë Muhamet Shabani, drejtor gjeneral i MS Finanz Group AG me seli ne Cyrih.

z.Shabani  eshte nga Presheva i cili ka lindur ne fshatin Miratoc i cili pas mabrimit te shkollimit ne fshat, preshve e Prishjtinë ai vazhdoi studimet posdiplomike ne fushën e biznesit në Zvicër. Muhamet Shabani  ky humaniste dhe biznismen i njohur rradhitet nder milioneret e njohur ne token e e konfedereates helvetike në Zvicër.  Ai jeton dhe vepron ne Cyrih, i cili drejton MS Finanz Group AG. MS Finanz Group AG, me seli në Cyrih eshte nje kompani  e njohur per kredite e cila sot ka edhe fioliala tjera si ne Lucern, Bazel dhe St. Gallen.  Në Zvicër është një nga kompanitë kryesore në sektorin e shërbimeve financiare. Ajo ofron shërbimet e saj për klientët në të gjithë Zvicrën dhe ofron këshilla 24h / 24 mbi të gjitha çështjet financiare. Biznesi dhe aktivteti i  MS Finanz Group AG. MS Finanz Group AG Muhamet Shabani ka kaluar kufijte e Zvicres dhe vendeve te BE-së e shitre sot edhe en Kosovë.

 

Sidoqftë MS Finanz Group AG përcakton standar det vazhdimisht të reja në kushtet e shërbimit dhe këshilla për klientët, grupi gjithashtu është zgjeruar misionin e tij dhe zhvillimin e zgjidhjeve inteligjente që i përshtaten nevojave në ndryshim të konsumatorit.

“Une fillimisht falenderoj nga zemra mediumin tuj “Presheva jonë” si nje agjenci e vetme shqiptare në Luginen e Preshevës e cila na mabn gjalle nevete ketu ne zvcer,. prendim me informacione jo vetem nga vendlindja por edhe nga mjedise tona te banuara me shqiptare si dhe zhvillime tek ne në Zvicer dhe vendet tjera boterore. meq jam nga Kosov a öLindore, dDiten e nisi duke shfletuar agjencine e juja te lajmeve , te cilen e loxoj me  kafen e pare te ëngjesit.. “Presheva Jonë” ma ndreq diten me lajme te mira dhe te shpejta..Por nganjhere edhe ma prishe me lajme per sende te kqija cfare po ndodhin tek  ne…” thone ne fillim te bisedes Biznesmeni dhe humanisti  Muhamet Shabani drejtor gjeneral i  MS Finanz Group AG me seli në Cyrih.

SHPËRNDAJE