Kur ka qenë hera e fundit që je ulur me partnerin tënd për të biseduar rreth diçkaje që të shqetësonte? Ti mund të jesh ndjerë keq ngaqë ai tha, bëri ose nuk bëri dhe ti deshe që t’ia bëje të ditur shqetësimin tënd.

A të dëgjoi? A t’i hodhi krahët në qafë? A u ndjeve e kuptuar? (Nëse i bëri të gjitha këto, atëherë mbaje fort). Apo bëri atë ashtu siç bëjnë shumë meshkuj pa mend? A mos të tha vallë, “Nuk e di se ç’kërkon prej meje?” Apo ta hodhi fajin ty, a thua se problemi është i yti dhe pastaj të tha, “s’e kuptoj, zemër, pse nuk je asnjëherë e lumtur?”A e ke vallë atë ndjesinë se partneri yt është i paaftë që ta menaxhojë situatën kur ti ndjehesh keq. Që ai do të donte asgjë më shumë sesa një robot pa ndjenja, që nuk ka asnjëherë asnjë ditë të keqe dhe nuk është asnjëherë e mërzitur? Është me të vërtetë zhgënjyese kur ke ndjesinë se partnerit tënd as që i intereson ajo që bën apo ndjen ti dhe se si është bota jote e brendshme. Të duket sikur ti as që ekziston për të, sikur ndjenjat, mendimet dhe dëshirat e tua nuk kanë ndonjë rëndësi. E keqja e kësaj është se me kalimin e kohës fillon të kesh frikë t’i thuash çfarëdolloj gjëje negative, edhe atë më të voglën, ose nguron t’i kërkosh ndonjë gjë nga ato që janë normale për ty, nga frika se mos e shtyn akoma edhe më shumë larg teje. Është shumë e vështirë të marrësh nga një mashkull gjithë këto ndjenja negative, mërzi, largësi, zymtësi, sepse nuk di çfarë të bësh, pasi gjithçka duket sikur punon kundër instiktive dhe intuitës. Zgjidhja më e mirë është pikërisht ajo që duket më e palogjikshmja, të hapesh më shumë, sikur ai të ishte në duke bërë të kundërtën e asaj që po bën. Fakti është se ai është i çoroditur dhe kjo çoroditje nuk ka aspak lidhje me ty. Ka mundësi që ai interesohet për ty, madje më shumë se ç’mendon ti. Mirëpo, frika jote prej zhgënjimit po krijon një hendek mes jush. Ti tashmë je e bindur që ai nuk interesohet për ty prandaj flet dhe përqasesh sikur ta dije se çdo të mendojë ai edhe para se të flasë. Para se t’i flasësh, mendo me mendjen tënde që dëshira më e madhe e tij është që ti të jesh e lumtur. Mendo që ai dëshiron të ta bëjë qejfin dhe të të dëgjojë dhe të jetë një partner i mirë për ty. Mendo që ai të dashuron, të dëshiron dhe të respekton. Përpiqu që ta imagjinosh si do të ishte kjo ndjesi. Kur t’i afrohesh për ndonjë gjë të rëndësishme, mendo fytyrën e tij dhe pastaj gjërat do të fillojnë të marrin karakter pozitiv.

SHPËRNDAJE