crimmeeePRISHTINË, 30 qershor  -Mbi dhjerë varre të reja, janë hapur sivjet në Kosovë. Këto viktima janë shkaktuar si rezultat i shkrepjes së armëve mbi trupat e tyre. Me dhjetë rastet e reja të vrasjeve ndodhen në Kosovë, pas vrasjes se Elvis Pistes dhe të sotmes ne Prizren. Bilanci i ketyre krimeveeshte trishtues, thuajse bilan lufte në Kosovën e pasluftës ku prek shifrën  1.450 persona derisa zbulueshmëria e ketyre krimeve në Kosovë është shume e vogël, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Në mesin e ketyre vrasjeve mbi 30 ishin  bere me motive politike, ku viktima ishin kryesisht bashkëpunëtorët  e arkitektit të pavarësisë së Kosovës, presdientit historik Ibrahim Rugovës . Pavarësisht se trendi i vrasjeve bazuar në statistikat e policisë së Kosovës është në rënie e sipër nga viti në vit, por emgjtthatë  prapë se parpë në Kosovë vrasjet po ndodhin, cka nui kalon vit pa  dhjetëra vrasje. Varsjet ne Kosovë janë edhe rezultat i pazbulimeve të varsjeve tjera, cka Kosova eshte shndrruar nje rajon «sallamadi» per kriminelët , vrajë sa te duash se s’ka kush që te zbulon ketu.

 

Vetëm pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës në vitin 2008, në Kosovë për motive të ndryshme janë vrarë mbi 350 persona..Mos zbulimet  ekriminelëve që vrane njerezh ne Kosovë sipas ekspetëve te kriminalistikës konstatohet se në Kosovë policia eshte ose e paftë (kuadro me shkolla të mesme, kudadër familjare apo  kuadro me nje kurs), ose organet e rendit (kutpo gjyqësia) janë  të korruptuar apo mafia eshtë më e fuqishme  se organet e sigurisë, njera nga to domsodo dëndron. Verison të katërt nuk mund të ketë.

 

Nese vazhdojne vrasjet kështu në Kosovë,  vitet e ardhshme, numri i popullsisë  ne Kosovë do të reduktohet dukshëm dhe e kotë  do të jete te flitet apo krenohemi me natalitetin në Kosovë ?!..ka shkruar  agjencia  e lajmeve «Presheva Jonë »

 

 

 

SHPËRNDAJE