Intervistë ekskluzive me Biall Maliqin, kryetar i Klubit Letrar “Feniks” Preshevë

   BILALL MALIQI, nga karadaku i Preshevës (Lezbali) shkrimtar, autor i katërmbëdhjetë veprave letrare, autor i sërë publikimeve, vështrimeve letrare, eseve dhe shkrimeve të tjera gazetareske, nuk është i vetmi  krijues nga Kosova Lindore që shpirtërisht punon për kulturë, është mishëruar me krijime poetike dhe mundohet me mish e shpirt ta ngrisë në nivel më të lartë kulturën në vendin ku jeton dhe vepron. Dëshira jonë ishte e kamotshme ta zhvillojmë këtë bisedë. Zoti Maliqi me kënaqësi iu përgjigj ftesës sonë për intervistë…                           

Bilall MALIQI, autor i 14 veprave letrare

Preshevë, 11 qershor /AIK-Presheva Jonë

Presheva Jonë: Fiilimisht z.Maliqi, meqenëse nuk jeni emër I panjohur ne”letrat shqipe madje edhe jashte kufijve te Kosovës Lindore, mund te na thoni që kur merreni me shkrijimtari dhe cka ju motiovon të shkruani ?

Billall MALIQI: Me shkrime kam filluar të merrem herët që si nxënës i shkollës fillore, saktësisht që nga klasa e gjashtë e fillores. Të shkruaj poezi jam frymëzuar duke lexuar libra të ndryshëm me poezi të poetëve shqiptarë nga të gjitha trojet dhe periudhat, duke filluar nga poetët e Rilindjes kombëtare ku disa prej tyre i kishim edhe lekturë të obligueshme shkollore, pastaj edhe poetë e shkrimtarë të tjerë nga Kosova si: Ali Podrimja, Rrahman Dedaj, Ibrahim Kadriu e shumë poetë e shkrimtarë të tjerë të gjeografisë shqiptare.

Të më drejtoj në rrug

SHPËRNDAJE