Preshevë, 21 korrik -Ministri i Punëve të Jashtme i Kosovës, Behgjet Pacolli nuk mun dte hyjne ne Serbi, njfotn agjewncia e lajemeve “Presheva Jonë” duke ju rtefruar burtimeve ngha autoritet serbe.  Beograd, nuk e miratoi kërkesën për vizite në Novi Pazar.  Mesohet se kërkesa është refuzuar sepse në kornizën e përkohshme ligjore të UNMIK-ut, Kosova nuk ka një ministri të jashtme, prandaj një marrëveshje për vizitat zyrtare nuk mund të zbatohet në rastin e Pacollit.

 

Personalitet kosovare a po testojne “patrioizmin” apo po bëjne fushate me keto far vizita ne Serbi ?

Ndryshe Pacolli ka thëne se te enjten kishte kërkuar lejen e Beogradit për të vizituar zyrtarisht Novi Pazarin dhe Sanxhakun më 21 dhe 22 korrik, duke shtuar se nëse nuk e ka marrë atë, ai nuk do të zbriste rrugët malore si drejtori i zyrës së Kosovës dhe zyrës së Marko  në Kosovë.

Kjo nuk eshte hera e pare qe ministrat apo deputet kosovare provojne te hyjne ne Serbi here ne Boegrad e here ne Nish e Novi Pazar edhe pse ftohen nga bashkëmbasit e tyre ne Preshevë. Tash shtrohet pyetja pse e tere ky turr, kjo deshire per ta vizituar Beogradin apo Serbinë nga perosnlaitet kosovare kur e dine fare mire se nuk mund te hyjnë. Mos valle me keto kerkesa per te hyrë ne Serbi ata po bejne fushate, duke testuar veten se sa jane “patritot” duke u justifkuar “ja nuk me lane mua me hy ne Serbi, se jam i rreikshëm” pamvaressiht se ata pijne kafe e perqafohen me Vucic e Dacic ne Bruksel, Paris, Davos… apo qendra tjera evropiane ?!

SHPËRNDAJE