Sipas një informacioni ne web  faqe The Australian the heart of the Nations

 

 

Ndodhë edhe kjo, në një faqe interneti të Sipas një informacioni ne web  faqe “The Australian the heart of the Nations” ku ram rastësisht, jepen disa statistika rreth kryeqytetit serb Beogradit. Në rubrikën se cfare gjuhe flitet ne këtë qytet, së pari shkruan gjuha shqipe e pastaj serbe..?! P { MARGIN: 0px } UL { MARGIN-TOP: 5px; MARGIN-BOTTOM: 5px } OL { MARGIN-TOP: 5px; MARGIN-BOTTOM: 5px }

 

Preshevë, 20 janar/ AIK-Presheva Jonë

 

Cudi përtej cudie..sikur te ishte kjo dikur kur ne Beograd ku jetonin mbi 100 mije shqiptare, sa sot serbe ne Kosovë, do te mund te përbihej disi kjo, kur dihet se vitet e fundit jo vetem ne Beograd ku mund t’i numërosh shqiptarët në gishtërinjë, por ky “redukitim” ka nisur edhe  Preshevë, Bujanoc e Medvegje, sidmos ky i fundit po përjeton spastrime etnike. Këtë shënim se gjuha shqipe flitet edhe në Beogrda si  ajo serbe (?!)  e shikuam dhe komentuam bashkarisht me kolegë ketu në Kombet e Bashkuaar në Gjenevë . Dhe ky gabim është ose lapsus ose programisti i faqes mund të jetë shqiptare (sikur të ishte…:-))))) apo përpiluesi i kësaj faqe, kur shkruar se në Beograd flitet shqipja dhe serbishtja sigurisht qenka histzorian dhe nuk paska bërë lapsus por paska treguar të vërtetën, kur dihet s epara dy mjë vjetësh në Beogrda është folur vetëm shqip.

 

 

 http://www.theaustralian.com.au/travel/world/destination/belgrade

 

Other Destinations in Serbia

Belgrade Fast Facts

Area:
360 km2
Population:
1580000
Timezone:
+1
Area Dialing Code:

011

Languages Spoken:
Albanian, Serbian
Currency:
Serbian Dinar
Code: CSD
Symbol: DIN

Looking for more?

Search the rest of News.com.au for articles

Belgrade

SHPËRNDAJE