rama-vucic3Bujanoc, 2 dhjetor   – Nxënesit shqiptar në Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë së shpejti do të marrin libra ne gjuhen shqipe për vitin e  aardhshem shkollor, ka mesuar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga ambasada shqiptare ne Serbi. Kete e ka konfirmuar edhe z.Jonuz Musliu kryetar i KKSH-së, sipas te cilit me 9 dhjetor ne Beograd  ka një takim pune me ambasorin shqiptar rreth librave ne Luginë.

Musliu per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” nga Tirana eshte shprehur  optimist se “kesaj radhe shpreson se Shqiperia do të beje dicka seriozisht ne këte drejtim..”. M eftese te krytarit te parlamenti shquptar Ilir Meta, Jonuz Mulsi , kryetar i Kuvendite Bjanocit merr pjesë në Kongresin e LSI-së ne Tirane. Kyryetari KKSH-së ka nje agjende te dendur me nje ser takimesh me autoritetet shqiptare per ceshtjen e Lugines se Presheves, me prioritet arsimin.

“Ligji lejon që të ofrojë librat shkollore me ndihmën e vendit amë, por një marrëveshje e tillë është arritur në një bisedë të dy kryeministrat. Me këtë rast tashmë kanë kontaktuar Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ambasadës shqiptare në Beograd, dhe Tirana ka formuar një komision që do të merret në mënyrë specifike me tekstet shkollore për shqiptarët në Luginën e Preshevës “, ka thënë ne vazhdim z.Musliu.

Do përkujtuar se nje marrëveshje tille dite me parë ishte arritur edhe mes Beogradit, rrespektivisht mes Ministrise se arsimit te Serbise dhe Preshevës, por shkollaret libra shqip në Luginen e Presheves ende nuk kanë pare. Sikur Beogradi premtime te tilla këto vitet e fundit ka dhene edhe Prishtina, por as nga atje skane pare kush libra me sy ?!. Ne fakt nje marrveshje t ë tille mes Vucic-Rama qe flitet ne disa media per tekste ship ne Luginene  preshves nga kbineti i qverise serbe eshet demantuar. “Në Nish as ne Beograd nuk është arritur marrëveshja në parim ndërmjet kryeministrit të Serbisë Aleksander Vuçiq, kryeministrit shqiptar Edi Rama dhe liderëve të Luginës së Preshevës, për t’i furnizuar me tekste nxënësit as per diplomat në Luginë..”,  ka deklaruar sot për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë” znj. Suzana Vasileviç shefe e kabinetit të qeverisë.

DShe tash s efundit kemi je pershtypje Beogradi e Tirana shtyhen se kush po dergon libra me shume ne Presheve. Por deri tash  asnjëra as tjetra s’kanë derguar tekste shqip ne Luginen e Preshvës. Shpresojme se preemtimet e Tirane skesaj ardeh nuk mbeten vetrem deklarata?!

 

 

SHPËRNDAJE