Gjykimi i ish-UÇK-së Mark Kashnjetiu (59) nga Prizreni për dëbimin e civilëve serbë në qytetin në qershor të vitit 1999. vit, fillon sot në Departamentin për Krime të Luftës të Gjykatës së Lartë në Beograd. Prokuroria për Krime të Luftës ka propozuar që Kashnjetiut tja zgjas  burgimin, njofton Tanjug, raporton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Beograd, 13 shtator

Aktakuza kundër Mark Kashnjetiu  si një anëtar i UÇK-së në Prizren, akuzon atë si një “bashkë-veprues  në krim lufte kundër popullatës civile të nacionalitetit serb në qershorin evitit  1999. në mënyrë që të detyrojë ata që të largohen nga zona e komunës…”

Sipas aktakuzës Departamentin për Krime të Luftës të Gjykatës së Lartë në Beograd. Prokuroria “Ishte mëngjes kah ora 11, kur Mark Kashnjetiu  kishte ndaluar një automjet “jug o-55”, në të cilën kishte  perpsona  të plagosur dhe  ai urdhëroi që ata të dalin nga makina. Pasi u kontrolluan ata, ai ju  morrur dokumentet personale, paratë dhe sende tjera  me vlerë t, ku njërin nga ta ka goditur  me kondak të pushkës në kokë. Atyr ju kanë lidhur duart  me litar..”

“Së bashku me anëtarët e tjerë të  UÇK-së, në shënjestër për të vrarë ata, i çoi nëpër rrugë goditur ata me prapanicë të pushkës e tij në kokë dhe në trup, në oborrin e një shtëpie, ku ata ishin paraburgosur ilegalisht  dhe u mabjtë të mbyllur për disa orë…” thuhet në aktakuzën serbe ndaj Mark Kashnjetiut.

SHPËRNDAJE