Me arstin e nates se Kadrit besimtaret muslimane ne Kosove kesaj radhe i gjeti edhe me nje manifsetim tjeter fetaro-kuilutor, mqe rast u be promovimi i dy verpave l;etarae nga imami i i prishtines Dr.Shefqet krasniqi: “Qendrime ne kohe” dhe Shtate mekatet shkaterruese”, njodton aagujencia informative “Presheva Jone”
Prishtine, 15 gusht
Nata e Kadrit besimtaret muslimane ne Kosove kesaj radhe i gjeti edhe me nje manifsetim tjeter fetaro-kuilutor. Fjala eshte per iftarin tradicional te shtruar nga imami i kryeqebdres se republikes se Kosoves Dr. Shefqet Krasniqi, ne te cilin tash e dy vite po bene edhe promovimin e veprave te tij. Edhe kete vit u promovuan dy vepra te tij. Fjala eshte per vepren “Qendrime ne kohe”, permbledhja e dyte, dhe per vepren “Shtate mekatet shkaterruese”, veper kjo qe sjell risine e ketij viti. Ne vepren e pare, Dr. Krasniqi trajton probleme te ndryshme shoqerore, me theks te vecante ato qe kane te bejne me shume me muslimanet dhe te drejtat e tyre. Ai ngre zerin kunder padrejtesive qe i behen qytetareve ndersa nuk fsheh edhe aspektin profesional te tij, pra ate te keshilldhenies dhe duhezimit te njerezve.

Ndersa ne vepren e dyte, Dr. Krasniqi na prezantohet tamam si nje hoxhe, i cili shtjellon nje thenie profetike, e cila trajton problem qe edhe ne kohen tone jane shume aktuale, per te mos thene nga me te rendesishmet. Flet per besimin dhe nevojen e ruajtjes se tij, pastaj dikuton per semundje shoqeore sic eshte kamata, magjia, shpifja ndersa merret edhe me hallin e jetimeve, te cilet vayhdojne te vuajne mnungesen e nje perkujdesi social shteteor. Vepra, me gjithe kete element social, ruan elementet e nje vepreje fetare klasike. Edhe kjo ehste nje permbledhje, vetem se, per dallim nga libri I pare, ketu behet fjale per permbledhje ligjeratash te mbajtura ne interval te ndryshme kohore para xhematit/Kushtirm Maliqi

SHPËRNDAJE